• Äldre 2 Sep 19:23
    10434 visningar
    60 svar
    60
    10434

    Förlovning och/eller frieri

    I min värld (familj, släkt, nära vänner) där jag är uppväxt är frieri och förlovning exakt samma sak och redan vid förlovningen har man ett givet förslag på när bröllopet ska ske.  Oftast har det varit omkring 1-2 år efter förlovningen som bröllopet hållits. 
    Dvs ingen har förlovat sig utan att fått ett frieri.    Jag vägrar förlova mig om jag inte i samma veva får frågan om giftermål. 

    Så jag är nu gift för andra gången -  första gången förlovade jag mig i februari månad och i augusti samma år gifte vi oss.  

    Andra gången förlovade jag mig i juli månad och i maj året efter gifte vi oss - är nu gifta sedan snart 10 år ...  Min nuvarande man och jag bokade kyrka samma dag vi förlovade oss. 

  • Äldre 2 Sep 20:31
    #3

    jag menar inte heller att något sätt är fel - jag bara talade om hur jag resonerar kring förlovning ur mitt perspektiv.

    alla har vi olika sätt på hur förlovning och frieri går till och vad dom står för och inget är ju fel

    Jag är van med att förlovning/frieri är samma sak och att man då planerar bröllop inom en snar framtid elelr till och med redan har bestämt vid förlovningen när bröllopet ska ske.  Så har jag vuxit upp. 

    Jag kan tycka det är en smula underligt att folk surar ur för att dom inte blivit friade till när dom varit förlovade x antal år - men det är ju inget som är fel även om jag kan tycka det känns konstigt. 

  • Äldre 3 Sep 15:46
    #18

    också uppvuxen frikyrkligt och det kan väl ha att göra sitt till förstås att jag är van med det jag är van med.

    I mina frikyrkliga kretsar följdes alltid förlovning av ett bröllop och det gick oftast väldigt fort.  Man var ihop så pass länge att en förlovning blev liksom upptakten till det kommande bröllopet.  När en tjejkompis kom med en ring på fingret var det dags att börja planera bröllop tillsammans. 

Svar på tråden Förlovning och/eller frieri