• Äldre 25 Aug 12:25
    8071 visningar
    30 svar
    30
    8071

    Hjälp mig, Tänk om man blir besviken av frieriet ??

    Förra året när vi båda fyllde 40 (vi fyller med 3 dagars mellanrum och är födda samma år) så fick jag en vetelängd på födelsedagen.
    Låter kanske inte särskilt romantiskt. Men vi hade planerat att gå ut och äta lite en annan kväll och lägga pengarna på det istället för att "byta pengar" så att säga.
    Så att han uppmärksammade MIN dag som något speciellt ändå var stort för mig Glad

    Och för ett par veckor sedan när jag var jättedeppig (har nyss gått in i väggen) så kom han hem med en ask choklad och en bukett rosor, utan att det var något speciellt annat än att han hade hört att jag mådde dåligt då.
    Han tog även ledigt från jobbet och följde med mig till min nya handläggare på Arbetsförmedlingen eftersom det var i semestertider och mina kontaktpersoner på smärtrehab-avdelningen inte kunde följa med.

    I år (fyllde för bara några dagar sedan, i dag fyller han år) kom han hem med ett vykort / reklamkort för en bok som hans jobbarkompis är författare till.
    Han hade beställt en bok av henne från hennes nya bokserie som ska lanseras snart eftersom han vet att jag tycker om böcker.

    På vårt allra första gemensamma födelsedagsfirande fick jag ett armbandsur. Han hade hört mig prata om att jag behövde ett, och vad som skulle vara optimalt. Och så köpte han ett sånt.

    Han överöser mig inte med blommor, han har inga stora romantiska gester för  sig. Men han lyssnar på mig, han ser mina behov och eftersom jag har så stora problem med muskelspänningar i nacken, samt en fot som är så kass att det hade varit bättre att ta bort den egentligen, så kan han tillbringa en hel kväll i soffan fram för TV'n och bara sådär "slö-massera" mig lite.

    Och han kräver inget alls tillbaka av mig.

    Jag är en sån som gärna firar stort, som kan lägga nästan lika mycket krut på paketinslagningen som på innehållet. Som ger personliga saker som jag kan ha tänkt på och letat efter ett helt år och som i flera tidigare förhållanden inte sett och inte förstått att uppskatta dom där sakerna i vardagen. Helt enkelt bara för att dom skett på "fel dagar" eller inte varit några stora gester.
    Att maten varit lagad när jag kommit hem om jag jobbat sent, att det finns matlåda att ta med sig (att man inte bara packar en låda till sig själv och låter resten stå framme på spisen för flugorna att mumsa på), att det är dammsuget och nybäddat i sängen... Sånt har jag inte sett som kärlekshandlingar förut...
    Men när jag har lärt mig att se sånt, så har mitt liv blivit så mycket mer kärleksfullt.

    När jag var yngre så såg jag också ett stort och "avancerat" romantiskt frieri i min framtid.
    Nu blev det inte så, vi diskuterade oss fram till två datum som vi eventuellt, kanske skulle välja något av om vi skulle gifta oss alls.
    Och på ett möte med vårdpersonalen och min svårt sjuka mamma så slängde jag i ren frustration ur mig till mamma att "vi ska gifta oss det här datumet, och om du inte går med på att få den här vården så kommer du inte leva då"... och sen åkte jag hem och berättade för min käre sambo att "vi ska gifta oss det här datumet"...
    Ok sa han och gav mig en kram... och så var det inget mer med det.
    Men när jag ser tillbaka på det där "frieriet" så ser jag en så stor och osjälvisk kärlekshandling att mina ögon tåras och mitt hjärta slår ett extra slag.

    Den enda man kan förändra är sig själv och hur man ser på saker.
    Prata med din blivande, berätta om ditt dröm-frieri och om hur det är viktigt för dig att han lägger massa krut på denna dag och verkligen gör det genomtänkt. Men att han gör det efter sina förutsättningar.
    Förklara hur viktigt det är för dig att han verkligen tänker igenom saken så att du får din prinsess-känsla denna dag. 
    Men låt det bli hans planering, hans sätt att visa att du är hans prinsessa... :) 

  • Äldre 29 Aug 13:35
    #28
    Nightrod skrev 2014-08-29 12:50:02 följande:

    Hon gillar inte blommor så mycket (för de dör), men negerbollar älskar hon :)


    Det var en riktigt romantisk gest :) 
Svar på tråden Hjälp mig, Tänk om man blir besviken av frieriet ??