• Plätti­s
    Äldre 19 Aug 14:49
    8094 visningar
    30 svar
    30
    8094

    Hjälp mig, Tänk om man blir besviken av frieriet ??

    Jag och min sambo har också väldigt olika sätt att uttrycka att vi älskar varandra. Jag köper små presenter, blommor (fast de är nog lika mycket till mig själv) och visar att jag tänker på honom när vi inte är på samma ställe. För honom är årsdagar fullständigt oviktigt, jag har vissa år köpt mina egna julklappar från honom och mycket annat.

    Men han har andra sätt att visa kärlek på. Jag har fått inse att han inte kommer överraska mig med blommor och presenter om jag inte ber honom om det. Istället gör han om alla sånger så de handlar om mig, han går omkring och sjunger mest hela tiden (även fast han inte har ens tillstymmelse till sångröst). När jag är trött och nere kan han antingen stoppa om mig i soffan eller bjuda ut mig på middag.

    Jag kommer ihåg när jag insåg att han inte skulle överraska mig på de sätt som jag gör med honom, och precis som du blev jag ganska uppgiven ett tag. Men jag vet att det finns hopp, han köper egna julklappar nu, eller låter mig bestämma vad jag vill ha (jag är väldigt dålig på att bli överraskad, jag får panik).

    Lättast är att förklara för honom hur du känner, och ta reda på hur han visar sin kärlek. För mig är det absolut viktigaste min sambo kan ge mig tid. Tid då vi bara umgås vi två, då struntar jag i presenter och blommor. Jag älskar honom för den han är, inte för den han skulle kunna vara.


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plätti­s
    Äldre 20 Aug 15:30
    #13
    majasvensson skrev 2014-08-20 14:38:53 följande:

    Tack för alla svar! Tar åt mig av era tankar, men jag är fortfarande likadan xD jag vet inte. Allt jag önskar är en människa som vet vad jag vill ha, som lyssnar när jag berättar, som kan koppla allt jag gillar till den perfekta presenten eller överraskningen. Att hen är lyhörd, jag pratar ofta om vad jag gillar, mina drömmar, rymden är mitt stora intresse, älskar färgen rosa, älskar mysig höst. Man skulle kunna ge mig rosa ballonger osv, ta mig till ett observatorium, ge mig en ring gjord av månsten och Mamut horn, mysfika med varm chockklad och rosa chesecacke. Jag berättar allt jag vill ha, allt jag gillar. Jag önskar bara att någon lyssnade på allt jag sa och tänker på de när jag fyller år eller årsdagar osv. Jag vill att någon ska göra nått sånt gör mig. Det skulle betyda mycket, att någon känner en då pass bra och vet exakt vad man vill ha. Annars känner man inte mig. Om detta betyder då mycket för mig så tycker jag han kan anstränga sig 1 dag på året iaf. :(


    Säg det till din partner! Om du förklarar att det är viktigt för dig vet han var han ska lägga sin energi. Han kan inte läsa dina tankar och gissa sig till vad du vill ha eller vad som är viktigt för dig. 

    Jag är sådan att jag säger att jag önskar mig det ena och det andra, men egentligen vill jag bara drömma om det. Skulle min sambo ha köpt alla hundvalpar som jag sagt att jag ville ha skulle vi ha haft typ femton stycken. 

    Om födelsedagen eller årsdagen är det viktigaste att han anstränger sig och gör något måste du säga det också. Min sambo och jag är inte ens överens om vilken vår årsdag är, så för oss är det lite knepigare att fira något. Då kan vi vara överens om att göra något trevligt helt apropå inget alls, för att det är fredag eller bara för att vi tycker om varandra.

    När vi firade fem år i våras tyckte han inte att det var någon poäng att gå ut och äta middag ens, eftersom vår dag enligt honom var i december ("min" dag är i april, så det är inte ens nära). Efter att jag vänligt men bestämt förklarat att han hade fel slutade det med att vi firade femårsdagen och var överens om att det var rätt datum. Alla förhållanden handlar till viss del om kompromisser, men man ska inte behöva kompromissa om precis allt varje gång. Din partner kan inte veta hur du tänker, oavsett hur tydliga signaler du sänder. Bara genom att säga vad du tänker får han veta det. 
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
Svar på tråden Hjälp mig, Tänk om man blir besviken av frieriet ??