• Äldre 19 Aug 21:20
    8073 visningar
    30 svar
    30
    8073

    Hjälp mig, Tänk om man blir besviken av frieriet ??

    Inom min utbildning har jag bland annat läst om det som brukar kallas "kärlekens olika språk". En del människor uttrycker kärlek med ord. Andra använder mest fysisk beröring för att uttrycka kärlek. Ett annat sätt kan vara det du beskriver, gester, presenter och överraskningar. En del uttrycker sig hellre med handlingar, som att skotta av den andres bil på morgonen (jo jag är norrlänning).
    Alla är olika och man kan "behärska" flera av dessa "språk". Men det är också viktigt att veta att man oftast förstår bäst det/de språk man själv använder.
    Jag som är en ord- och beröringsperson när det kommer till att visa kärlek måste ibland påminna mig om att min man som är en handlingsperson. Han visar jättemycket kärlek i små vardagshandlingar som att sopa av min bil eller köpa hem just det teet som jag älskar när han råkar hitta det - han älskar mig lika mycket som jag älskar honom, men han visar och uttrycker det på ett helt annat sätt. Jag skulle "fatta" snabbare om han sa "jag älskar dig" istället för att sopa av bilen åt mig, men jag kan inte göra om honom och han kan inte göra om mig.
    Mitt råd till dig ts skulle vara att bli medveten om vilka språk din sambo använder för att visa kärlek (han kanske också är en sån där praktisk handlingsperson?) och se det, i stället för att vara besviken över att han inte pratar samma språk som du. Men om ni båda lär er vilket språk den andre förstår bäst kan ni ju också prova att någon gång ibland använda den andres språk. Jag tror dock inte att det är realistiskt att förvänta dig samma nivå på överraskningarna som du själv håller - du verkar extremt kreativ, vilket ju är fantastiskt - alla visar vi kärlek på olika sätt. Hoppas att ni förlovar er och att det blir ett minne för livet för er båda, oavsett hur det går till.

Svar på tråden Hjälp mig, Tänk om man blir besviken av frieriet ??