• Äldre 10 Aug 22:44
    3100 visningar
    4 svar
    4
    3100

    Planering i första fasen

    Vad kul! Grattis!
    Jag och min kille är 21 och 22 (unga JA men varit tillsammans i 5 år) och tänker gifta oss 2016.
    Vi studerar båda och jag blir färdig precis innan bröllopet.
    Det första vi (jag) gjorde var att tänka ut vår budget och vad som passar oss bäst.

    Ang. budget så tänkte jag att vi ska kunna spara lite till bröllop (som student behöver man ju spara till sommaren hela tiden så det blir inte så mycket över) så om vi sparar 15 000 på två år räcker det. Sen har vi båda två besparingar så där kan vi lätt ta 10 000 var, men tanken är att vi ska hålla oss till 35 000.

    Vi vill båda gifta oss borgligt och utomhus så då började vi kolla efter lokaler som matchade våra önskemål i trakten av vår släkt bor (vi vet inte var vi själva kommer bo då). Vi åkte till hembygdsgården jag bodde vid som liten och en park i närheten och det är perfekt för oss där.

    Tänkt vad ni vill prioritera. Mat, klänning, ringar, resa, boende åt gäster etc.
    Vi kommer laga maten själva då vi har så många allergiker att det känns bäst att ha buffé där vi har koll på gluten, ägg, kött och allt.

    Det jag kommit på nu att all "SMÅLYX" som jag ändå vill unna mig så som smink, spa, underkläder osv. blir rätt dyrt och jag hade helt och hållet glömt sådant först!
    Vi står i valet och kvalet om alkohol. Det kan bli dyrt och det sista jag vill är att nån (min mamma) blir berusad och obehaglig, sedan dricker ingen av oss två vin eller snaps så isåfall skulle det bli 4,5% öl och cider till maten. Ser framför mig hur några i min släkt skulle dricka nåt glas rött för mycket som annars händer ibland....

Svar på tråden Planering i första fasen