• Äldre 10 Aug 15:26
    4222 visningar
    8 svar
    8
    4222

    50 gäster 50 000

    Du är inte ute och cyklar med budgeten. Den är väldigt lik våran och vi prioriterade att få ta det lugnt och äta god mat med våra nära och kära.

    Vi bor i en storstad så priserna på att hyra lokal hyfsat centralt med catering och personal är nästa lika hög som att hyra in sig på en restaurang. För oss diffade det på 5000kr med ca 50 gäster och då kände vi att det var betydligt skönare att bara hyra in sig och slippa allt krångel. 

    Våra kostnader var:

    Lokal, all mat, dricka med alkohol, städning, hyra, serveringspersonal  = 32.000kr 
    Klänning + skor = 5500
    Brudbukett = 1200kr
    Frisör = 1500kr
    Fotograf= 3500kr
    Trycksaker = 1500kr
    Dekorationer = 500kr

    ca 45 000

    Vi fick bröllopsnatten på hotell i present annars hade den kostat 1500kr. Mannen köpte  en kostym till ett annat tillfälle några månader innan så inte heller denna är medräknad (3500 kr ytterligare). Så lägg på dessa två ting och vi har gjort av med ca 50000 kronor. 

    Ringarna har vi inte räknat med då vi såg dem som gåvor till varandra. Hade vi haft tajt om pengar hade jag faktiskt nöjt mig med förlovningsringen och bara graverat in det nya datumet också. 

    Jag håller med föregående skribenter, ni som par måste sätta er ner och avgöra vad ni tycker är viktigt på ert bröllop. 

    Vi prioriterade att slippa göra en massa saker som har med festen att göra. Vi tyckte också att det var helt oacceptabelt att be släktingar och vänner att fixa  med en massa på festen, eller före och efter. Vi  ville att de skulle vara gäster som njöt av festen och inget annat. Jag har själv hjälpt till på oräkneliga fester och bröllop och man är inte gäst när man slavar vid dukning, matservering och vid efterstädningen. Jag hjälper gärna till om det gäller vänner eller släkt med dålig ekonomi men det måste vara rimligt. Visst vänner och släkt kan tycka att det är kul att vara involverade men det blir ändå saker man behöver hjälp med trots att man hyr in sig. 

Svar på tråden 50 gäster 50 000