• Plätti­s
    Äldre 8 Aug 10:30
    4240 visningar
    8 svar
    8
    4240

    50 gäster 50 000

    Det roliga (och frustrerande) med bröllopsplanering är just att det går göra precis vad som helst av bröllopet. Romantiskt och avslappnat kan man få för 20 000 eller 200 000, det beror helt på vad man har för inställning och vad man känner för! 

    Vill ni laga mat och baka tårta själva? Det går spara pengar, men kan även dra iväg på kostnaderna och tar massor, massor, massor av tid. 

    Vår plan är att ha ett tvådelat bröllop, först vigsel med de allra närmaste och något att äta efteråt (vi har pratat om restaurangmiddag, men att ha picknick i parken jag spanat in vore fantastiskt trevligt också). Och sedan en stor fest med plockmat och dryck för alla vi känner. Vi har en hel del vänner, men även många som inte är så nära att vi skulle vilja bjuda dem på vårt bröllop. Då blir det här en praktisk lösning där vi inte behöver dra lika stenhårda gränser, och det kommer vara tillräckligt mycket fjärilar i magen ändå  

    Budget har vi inte spikat än, men då planen fortfarande var traditionellt bröllop med ca 60 gäster siktade vi på 50 000. Sedan vi kastade om planerna vet jag inte vad vi kommer landa på, men skulle tro att det blir ungefär samma summa och bara fler gäster. 


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plätti­s
    Äldre 8 Aug 11:38
    #3
    50 gäster 50 000 skrev 2014-08-08 11:07:27 följande:

    Å vad fint med picknick, det är en jätte bra idé. Men kommer ni vara i en allmän park på allmän plats då? Eller någon slags avgränsning?

    Vi träffades på Djurgården men där är allt ganska pricy...


    Ja, det är en allmän park mitt i Umeå. Ganska lite använd under sommaren eftersom kommunen har byggt nya, finare parker. Det kostar lyckligtvis inget att vigas i vår park, jag har kollat Däremot får man leva med att enstaka pensionärer vandrar igenom och tittar på blommorna. 
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
Svar på tråden 50 gäster 50 000