• Äldre 4 Aug 23:28
    17995 visningar
    41 svar
    41
    17995

    Maj 2015 brudar!

    Någon mer som planerar bröllop i maj 2015? Hur långt har ni kommit i planeringen? ???? känns ju som att det är 10000 saker att bestämma, självklart är det så underbart roligt! Men hur började ni med planering/förberedning? Har ni börjat att handla till er stora dag?
    Kram ????

  • Svar på tråden Maj 2015 brudar!
  • Äldre 7 Aug 00:31
    #4

    Tack för era svar!

    Jag är fortfarande lite i chock, allt gick så fort i måndags när min blivande man gick ner på knä o frågade om jag ville gifta mig med honom. Allt kändes som på film! Trodde aldrig att jag skulle få ett frieri!

    Idag har jag försökt få bokat lokal, det var också där utanför han friade då han vet att det är min högsta dröm att få ha min bröllopsfest där, eftersom jag älskar den platsen!

    Tyvärr ska dom renovera under nästa vår.. Så vi får antagligen flytta fram bröllopet en månad. Men o andra sidan är det ju fräscht o fint om vi väljer juni!

    Har börjat tänka lite på vilka vi ska bjuda, och eftersom vi tillsammans har ca 70-75 personer i släkten blur det släkten och några av dem närmsta vännerna. Inga arbetskamrater.

    Börjat prata lite om maten. Då det inte går att laga någon brak-3rätters tycker jag att vi ska ha lite lyxigare gourme buffe. Men A vill hellre ha något slags 3 rätters. Hur vi nu ska få till det..? Vi hade också tänkt köpa hem lite champange och viner nu under hösten för å pröva oss fram!

    Ska bli såå himla kul!!

  • Äldre 7 Aug 12:26
    #6
    kikkiola skrev 2014-08-07 10:48:03 följande:

    Va fint at han friade på din favoritplats!!! :) tråkigt att ni fick skjuta på det en månad, men det kan vara skönt med lite mer planeringstid! :)

    -Menar du att ni själva ska laga 3-rätters till 70-75 personer!?!?! 

    Jag skulle kolla upp catering om jag var du, just för 3-rätters, då måste ni ha några som lägger upp all mat på tallrikar, serverar, dukar av, lägger upp, serverar, dukar upp.. osv...

    Buffé däremot är ju en annan femma! Då måste man bara göra tillräkligt mycket av allt, inge upplägg eller servering förutom på serveringsfaten..

    Vi ska ha 50-60 matgäster, vi har tänkt ha lite knytis-buffé.. "mamma gör 4 limpor, svärmor gör 5 pajer, vi gör dittan&dattan ..osv"... Sen funderar jag på om vi ska ha någon "utomstående" som kör grillen ifall vi vill ha något sådant...   

    Lycka till! :)))


    Vi har 2 bekanta som är kockar som får laga maten tänkte vi. Men sedan kan vi ju vara med på "preppet", även våra två syskon som är kockar får vara med på förberedelserna . Detsamma med servering o så har vi bekanta som kan hjälpa till. Men vi får se, för min del skulle jag vilja ha lite lyxigare buffé, men vi får mötas på halva vägen.

    Detta är de enda jag tänker på nu, lekar, mat, sånghäfte, tärna, skor, klänning blommor... Etc!

    Jag vet ju nästan hur jag Vill ha, men vi får väl sätta oss ner när vi vet med lokalen hur vi ska lägga upp allt.

    Vart köper ni klänningen? Funderar på att beställa på ebay och istället lägga dom extra tusenlapparna på ringen.
  • Äldre 7 Aug 22:35
    #11

    Oj!

    Vad mycket ni har planerat! Eftersom vi måste vänta på lokalen, kan vi inte boka något. Eftersom vi inte vet något datum.

    Ingen av er som ska köpa från ebay? Har kollat lite på jenjenhouse. Och har hört båda delarna. Jag tänker iallafall beställa från ebay, så får jag ordna med sömmerska om den inte passar helt. Men man kan väl välja Custom size? Eller vad det nu heter, så blir d mer exakta mått.

    Allt känns fortfarande så overkligt, svävar på moln!

  • Äldre 10 Aug 01:45
    #16

    Jag väntar lite.. Vågar inte gå in på ngt på Facebook förrän vi har berättat för familjen!

  • Äldre 4 Sep 13:15
    #17
    AnnikaSthlm skrev 2014-08-06 22:35:27 följande:

    Vi gifter oss 16 maj 2015. Jag är lite smått "stressad" men min blivande man tycker det är evigheter kvar ;)

    Vi har bokat kyrka och lokal vilket är skönt. Däremot är inget annat klart. Det som kommer härnäst är att skicka ut inbjudan (oktober), välja klänning och ringar samt vad vi ska bjuda på + hitta präst.

    Hoppas på GRYMT bra väder i maj :)


    Kommer ni skicka ut inbjudningarna så tidigt? Vi funderar just på när vi ska skicka ut. En del säger 5 månader innan en del att det är bra att göra det i god tid så ingen hinner boka resa etc som oftast många gör på våren..

  • Äldre 5 Sep 10:55
    #20

    Jag håller helt med dig! AnnikaSthlm

  • Äldre 17 Sep 17:02
    #25

    Så roligt med fler som skriver här!!

    Nu har vi också fått bokat lokal o kyrka. Tyvärr blev d inte alls som vi tänkt oss då lokalen blev uppbokad hela sommaren under 2 timmar..

    Men vi tänker väl lägga mer pengar på dekoration för att få lokalen fin ändå!

    30 maj smäller det till här!

  • Äldre 27 Sep 09:24
    #28

    Vilken vacker klänning!

    Hade absolut valt något liknande om jag passat i en klänning med "axelband" men jag såg alldeles för bred ut upptill.

    Ska gå in o kika på hemsidan.

    Hur är d m underkjolar? Tar man bara en som liknar klänningen i formen?


    Trattkantarellen skrev 2014-09-23 20:18:17 följande:

    Nu har jag beställt min klänning!

    Har beställt från DinDrömklänning, kan verkligen rekommendera Amelia, supertrevlig tjej som tar sig tid och svarar på alla dina frågor.

    I november kommer min klänning, ska bli sååå spännande att se hur det blir!

    Den här modellen har jag beställt en "kopia" av:


  • Äldre 7 Dec 00:50
    #33

    [quote=4401952][quote-nick]Afzelius66 skrev 2014-12-03 19:25:00 följande:[/quote-nick]

    Hej,

    Jag hoppar också in här, vi ska gifta oss den 23 maj. Har inte kommit så jättelångt i planeringen. Men dom flesta kläderna är inköpta. Kyrka och lokal är bokad. Gästlistan är under bearbetning, och inbjudan jobbar vi på.

    Hur långt innan ska man skicka ut inbjudan?

     

    [/quote

    Så kul m flera som ska gifta sig!!

    Vi skickade ut i november, dels för att vi har gäster som kommer från USA o Norge. Och för att vi ville "släppa bomben" då ingen visste om detta! Så det beror ju helt på, en del skickar ju ut 4-5 månader innan, det är jätte olika

  • Äldre 8 May 12:47
    #38

    Inte långt kvar för mig heller! ????

    Önskar er all lycka på era bröllopsdagar!!

Svar på tråden Maj 2015 brudar!