• Äldre 4 Aug 16:23
    5234 visningar
    28 svar
    28
    5234

    Varför bjuder ni.....?

    för att alldeles för många tror att ett bröllop "ska" vara på ett visst sätt till att börja med. sen finns det en kategori människor som vill vara alla till lags och vågar inte säga ifrån. 

    Jag har häckat här på sajten i 14 år minst och sett fenomenet om och om igen, lagom när brudarna hittar hit till sajten och inser att dom FÅR göra precis som dom vill så är oftast bröllopet redan halvvägs planerat och inbjudningarna delvis skickade och hela släkten vet om bröllopsplanerna.  

    Det är många bittra brudar som vandrat genom sajten här för att dom föresent förstått att man inte måste nånting.

  • Äldre 5 Aug 18:43
    #23

    jag som är gift för andra gången kan ärligt säga att man minns inte ett skit från sin bröllopsdag.. 

    så vem som bar en rosa näsduk i kavajen, vem som bar jeans, vilka som faktiskt var där, vad maten smakade, vem som blev full, vem som gav vilken present osv osv osv   I HAVE NO CLUE!!!!!   
     
    Och jag kunde faktiskt inte bry mig mindre.... 

    Vi hade klädkod kavaj och vad folk faktiskt hade på sig den dagen har jag noll aning om och det var fullkomligt ointressant. Det som gladde oss mest var att dom var DÄR.  När mina bästa vänner rest 35 mil för ett bröllop med en man dom inte ens kände var den bästa presenten ever och hade dom haft på sig gladpack och gett mig muffinsformar i papper så hade jag inte ens reagerat. För dom hade ansträngt sig och var där.  DET betydde mest. 

    Inför mitt första bröllop uteblev en del av släkten pga skitlöjlig släktfejd som pågår fortfarande 20 år senare, jag ställde ner foten och sa åt dom att ska det tjafsas vill jg inte ha släkten där. Punkt.   Dom kom inte heller och visst, det var ett kort ögonblick där ett tag då jag sörjde släkten men när bröllopet väl var igång med fest o vigsel kunde deras bortavaro kvitta.  Jag tänkte inte ens på dom under hela dagen. 

    så jg tycker inte man ska snöa in så mycket på detaljer för faktiskt - dom betyder ingenting i slutändan.  


    om fler faktiskt kunde förstå det så hade vi fler avslappnade brudar som vågar säga ifrån och stå upp för vad dom faktiskt vill.
  • Äldre 6 Aug 23:02
    #28
    Nightrod skrev 2014-08-06 21:05:04 följande:

    Kalaspinglan.

    Ja jag struntar högaktningsfullt i vad våra gäster kommer ha. Dessa exempel är inget direkt personligt för mig. Utan alla människor är olika och alla har olika visioner. Men om något är viktigt för brudparets vision och de ber gästerna följa den. Så anser jag att man skall det.

    oavsett vad det gäller, för om de har något som de verkligen ber om och som betyder mycket för dem oavsett om det är att alla skall va barfota, ha något lila på sig, barnfritt, klänning eller what ever.

    Är det viktigt för brudparet så är det och då skall man följa d.


    fas vis av erfarenhet så har jag märkt att det är dom specifika önskemålen som oftast startar en rad händelser från gästernas sida. 

    att skriva en korrekt klädkod är sällan något problem. 

    Problemen kommer när man skriver en påhittad klädkod (typ festfin) , kräver en specifik detalj i gästernas klädsel (minns en brud här på BT för många år sedan som särskilt krävde att alla kvinnliga gäster måste bära klänning eller kjol, en annan brud totalförbjöd alla former av jeans på sitt bröllop)  Eller på annat sätt försöker styra sina gäster . 

    Som brudpar eller värdpar har man inga rättigheter att gå in i gästernas garderober och peka att det där ska du ha på dig.  Klädkoden är bara en anvisning om vilken nivå festen ligger på och vad som kan vara lämplig klädsel.  I slutändan är det enbart gästen som avgör hur man tolkar klädkoden och varken brudpar eller värdpar har rätt att lägga sig i det. 

    Självklart är det väl så att man som gäst följer klädkod och respekterar det som står angivet, precis som att man inte röker inomhus eller bör undvika starka parfymer för allergiker.. Sunt förnuft råder -  men man kan fortfarande inte tvinga och bestämma över sina gäster. 

    det är detta som gör att konflikter startas på allehanda olika sätt för att både brudpar från ena sidan och gästerna å andra sidan försöker bestämma över varandra. 
Svar på tråden Varför bjuder ni.....?