• Alylly­ra
    Äldre 5 Aug 14:38
    5233 visningar
    28 svar
    28
    5233

    Varför bjuder ni.....?

    Fast... Gästerna är ju inte mina statister som jag kan dirigera precis som jag vill. Klädkoden är ett förslag - inte en order. Och inbjudan är just det - en inbjudan, inget tvång om att inställa sig. När jag bjuder till fest är det för att jag vill fira någonting TILLSAMMANS med mina vänner, inte för att DE ska fira MIG, medan jag sitter som en diva och bestämmer precis vad som ska hända under dagen. Det är ju för gästernas skull som man ordnar lokal, fixar mat och dryck och lite schysst musik. Jag och min man är ju lika gifta oavsett vad som händer efter vigseln. Därför vill man ju att gästerna ska trivas.

    Ett bröllop är ingen bra anledning (tycker jag) att bli osams med någon, kanske för resten av livet. Ett bröllop ska ju vara en glad tillställning, något som man ska se tillbaks på resten av livet och minnas med glädje. Självklart ska man ju få sätta sina egna ramar för vilken typ av fest man vill bjuda in till. Vill man ha barnfritt så ska det respekteras, men då får man också respektera att vissa tackar nej på grund av den anledningen. Och som regel bjuder man ju inte respektive som inte är etablerade, men även här kan man komma undan med att vara "lite smidig". Min bästa kompis träffade t.ex. en kille några månader efter inbjudan gått ut, men jag sa till henne direkt att det var ok att ta med sig honom om hon ville. Det är inte upp till mig att bedöma hur seriöst förhållandet är, och personer som är viktiga för mina vänner är viktiga för mig också.

    Hur man än väljer att göra så får man nog vara beredd på att vissa personer kan komma med kommentarer. Men genom att visa lite ödmjukhet och smidighet kan man undvika att energi går åt på utmattande släktfejder som man kunde lagt på något roligare.

  • Alylly­ra
    Äldre 6 Aug 08:28
    #24
    Plättis skrev 2014-08-05 15:56:06 följande:
    Jag håller med Alyllyra (jag får alltid tillfällig dyslexi när jag ska skriva ditt namn...) 
    Sorry Tungan ute Jag vet att det är lite knepigt... Det är nästan lika svårt att uttala också!
Svar på tråden Varför bjuder ni.....?