• Äldre 4 Aug 18:12
    5240 visningar
    28 svar
    28
    5240

    Varför bjuder ni.....?

    1. för att det är så man "ska "göra som någon nämde. 2. OM det skulle vara så att man inte bjuder person x, för att man t.ex inte villeller har råd. och denna person skulle ha något emot det, så lär man ju höra det för resten av livet.. IBLAND, kan det vara värt att bjuda någon man kanske tycker mindre om, för att slippa att denne och dennes hela familj hatar en sen resten av livet... 

    kan ju vara i alla fall. vi kommer inte bjuda någon vi inte vill ha, däremot skulle vi vilja bjuda fler, men vi har inte råd.. 

    och ja - jag är så konflikträdd, men vi har sagt att vi bjuder DE VI VILL (och kan) och blir det något tjafts och gnäll ska vi stå pall tillsammans. 

  • Äldre 4 Aug 18:14
    #5
    Nyfiken gul , nu fru skrev 2014-08-04 16:23:13 följande:

    Jag har häckat här på sajten i 14 år minst och sett fenomenet om och om igen, lagom när brudarna hittar hit till sajten och inser att dom FÅR göra precis som dom vill så är oftast bröllopet redan halvvägs planerat och inbjudningarna delvis skickade och hela släkten vet om bröllopsplanerna.  


    även därför vi inget säger förrän inbjudningarna går ut, så man kan ändra och pyssla, så när ibjudan går ut är i princip allt klart och ingen kan komma med invändningar. 
  • Äldre 5 Aug 11:54
    #8

    ja man får väl trösta sig med det plättis - hur man än gör kommer någon bli sur. då känns det också som att man inget kan göra åt saken, och då känns det lite bättre att hoppa över de man inte vill bjuda i alla fall :P 

  • Äldre 5 Aug 12:00
    #11
    Nightrod skrev 2014-08-05 11:56:59 följande:

    Det jag menar är att, är det barnfritt bröllop eller dresscode tex så säger kanske någon att de inte tänker ha kostym, eller de tänker ta med barnen eller att de bjuder med sig anonyma vänner eller nyligen respektive som inte är inbjudna och Brudparen accepterar detta för att inte skapa osämja.
    Men är inte osämjan redan skapad om någon säger att jag tänker inte följa det ni säger till om på ert bröllop för jag kommer göra det jag vill och det få ni acceptera.

    Jag skulle kryssa av det namnet direkt på min gästlista isåfall. Sedan kommer givetvis folk med kommentarer och gliringar eller förslag som man kan ta till sig eller avfärda, men sådant räknar man väl med, men just att gå emot inbjudan och parets "regler" inför deras bröllop är et big NO NO för mig om någon av mina gäster skulle gjort
    ja absolut. vi kommer ha barnfritt. och är liite nervös över saken, men jag tror nog att alla kommer acceptera det. kan vara lite problem för en syster dock, som bor långt härifrån. men det är ju hennes bekymmer att fixa barnvakt och dyl. sen är ju barnen såklart välkomna på vigseln. 

    men jag håller med. det är ju inte ENS fel att gästen vägrar ens önskan, man kan ju då inte säga att man inte vill skapa osämja, för gästen har ju redan satt sig på tvären och startat det hela. 
  • Äldre 5 Aug 12:01
    #12

    det jag kan tycka känns konstigt i VÅRT fall är att vi ska vara i byastugan i Gubbens hemby. och en del som vi inte bjuder bor typ granne med byastugan.. så det känns lite som att dom kan känna att vi "kastar det i ansiktet" på det så att säga. men.. va tusan.. 

Svar på tråden Varför bjuder ni.....?