Inlägg från: Anonym (Hormonmonster) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Hormonmonster)

    Sluta med p-stav

    Jag har hormonspiral för andra gången just nu. Tidigare har jag kört med p-piller, både kombinerade och minipiller. Båda två har varit skit på sina sätt, men hormonspiralen har varit bästa alternativet för mig då det inte påverkat hormonerna i resten av min kropp särskilt mycket. All min pms är borta, eller åtminstone starkt förminskad. Dessutom slipper jag min migrän som annars alltid kommer vid ägglossning. 

    Första gången jag hade spiral fungerade den i 2,5 år, sedan avtog effekten och jag fick migrän igen, plus att mina blödningar återkom (1,5 år utan var rena semestern!). Jag plockade ut den och i ungefär ett år använde vi kondom. Det var helt makalöst tråkigt, och efter de första gångerna sa jag till min blivande att det kändes som att vara otrogen. Lyckligtvis förstod han vad jag menade och höll med. Vi kombinerade kondom och avbrutet, men efter min mens blev jättesen vid ett tillfälle (på grund av stress) så bestämde vi oss för att spiral inte är så dumt, även om den bara räcker i några år. 

    Det är väldigt olika vad som fungerar, och det låter som att du precis som jag är känslig mot hormoner. Då kan spiral vara ett alternativ, antingen kopparspiral som är helt hormonfri, eller hormonspiral som har en lokal verkan istället för något som skickar ut hormoner i hela kroppen. Men det gör ont att sätta in den. 

Svar på tråden Sluta med p-stav