• Anonym (Fru Stenbe­rg)
    Äldre 21 Jul 15:19
    3271 visningar
    8 svar
    8
    3271

    Tidsplan..

    beror väl på vad man menar med planera. 

    det mesta går ändå ganska fort att fixa.  Den mesta tiden är egentligen bara väntetider. 

    Att boka en kyrka för vigseln är det som oftast gör att väntetiden blir lång , är det en populär bröllopskyrka och man vill gifta sig på större bröllopshelger som tex pingst o midsommar måste man vara ute i god tid och boka för att det då är fler brudpar som måste få plats.  
    Men när kyrkan väl är bokad är ju liksom halva bröllopet klart i princip. 

    Ska du sy upp en klänning hos en sömmerska eller beställa en på nätet får du räkna med att det tar ca 3-4 månader innan du har den klar i din hand.  Och då består den mesta tiden där av just bara väntetid. 

    En florist behöver oftast bara ett par veckor på sig i förväg för att hinna fixa en brudbukett.  

    En frack kan du  hyra samma vecka. 

    Festlokalen kan också behöva bokas i god tid om den också är en sån som ofta används .  Men är den bara bokad så är det ju liksom klart. 

    Så allt är ju relativt. 

    Behöver man anpassa sig till en särskild budget och sprida ut sina utgifter kan det väl vara bra att ha god tid på sig , men det har ju då inget med tiden i sig att göra utan det är ju då pengarna som styr istället.

    Vi hade bara tiden på oss som ingick i hindersprövningen, dvs giltighetstiden. Vi skickade in papprena och när vi fick tillbaka hindersprövningen hade vi tre månader på oss , vi tog ett datum då det var ledigt i kyrkan. Sen anpassade vi oss efter det datumet.  Jag köpte brudklänningen på lite drygt en vecka , vi delade själva ut inbjudningarna , beställde smörgåstårtor och bröllopstårta på lokala bageriet och hade festen i församlingsgården som tillhörde kyrkan.  Vi hann med det vi behövde och det blev inte heller dyrt bara för att vi hade kort om tid. 

Svar på tråden Tidsplan..