• Anonym (E)
    Äldre 21 Jul 14:52
    3270 visningar
    8 svar
    8
    3270

    Tidsplan..

    För mig känns det väldigt konstigt att hålla på att planera ett bröllop i flera år. När man väl bestämt sig vill man väl gifta sig? Då är det bara att bestämma ett datum och sätta igång att planera. Om ni har några gäster ni hemskt gärna vill ha på plats och som ni vet är mycket upptagna kan det vara bra att vara ute i god tid med inbjudningarna, eller kolla med dem innan ni bestämmer er, men mer än ett halvår ska inte behövas för en bröllopsplanering, så vida man inte vill dra ut på det för att man tycker det är roligt.
    Vissa väldigt populära vigselplatser kan behöva bokas i väldigt god tid om ni vill gifta er en specifik, populär dag (sommar-lördagar framför allt).

  • Anonym (E)
    Äldre 21 Jul 15:47
    #7
    Anonym (Fru Stenberg) skrev 2014-07-21 15:19:52 följande:

    Vi hade bara tiden på oss som ingick i hindersprövningen, dvs giltighetstiden. Vi skickade in papprena och när vi fick tillbaka hindersprövningen hade vi tre månader på oss , vi tog ett datum då det var ledigt i kyrkan. Sen anpassade vi oss efter det datumet.  Jag köpte brudklänningen på lite drygt en vecka , vi delade själva ut inbjudningarna , beställde smörgåstårtor och bröllopstårta på lokala bageriet och hade festen i församlingsgården som tillhörde kyrkan.  Vi hann med det vi behövde och det blev inte heller dyrt bara för att vi hade kort om tid. 


    Det är nog så att ju längre tid ni lägger ned på att planera, desto dyrare blir det. Visst kan du med gott om tid kanske fynda en klänning, men du hinner också då planera detaljerna mycket mer och lägga pengar på det. Det är inte nödvändigt att ha stolsöverdrag med matchande rosetter, eller egenhändigt designade specialbeställda inbjudningskort. Börja med att göra en ungefärlig budget innan ni bestämmer lokal och antal gäster mm.
Svar på tråden Tidsplan..