• Äldre 22 Mar 10:41
    24780 visningar
    80 svar
    80
    24780

    Ni som gifte/r er unga hur finansierade ni bröllopet?

    Vi är 23 och 22 år och gifter oss i sommar. Vi finansierar det genom sparande. Min sambo får ut ca 15.000 i månaden och jag studerar med endast studiebidrag plus att jag jobbar extra och brukar få ut 4000/mån. Oftast sparar vi alla pengar jag får in och lever på endast hans lön. Vi bestämde att vi skulle gifta oss i oktober förra året så vi har sparat sedan dess. Hittills har vi sparat omkring 60 tusen och allt till bröllopet med 50 gäster kommer kosta oss 20 tusen. Och så lägger vi nog runt 20tusen på resan som är under lågsäsong.

    Nu har ju ingen av oss ett direkt "drömbröllop" utan det viktiga är att vi gifter oss och kan dela dagen med vår släkt och familj och inte att blåsa på fullt ös.

    Ta lån är helt otänkbart, då hade vi istället väntat de åren som behövs för att spara eller bara gjort det borgligt och sedan gått ut och ätit. För så är iallafall jag uppväxt, att man tar bara lån till hus och möjligtvis bil.

    Sedan tycker jag att du ts planerar märkligt, du räknar med att få jobb och att din man ska ha jobb men det är inte alltid så det går. Du borde räkna på om ni kan betala ett lån där ni båda är arbetslösa/sjukskrivna och utgå därifrån för det är DÄR det är tufft att betala tillbaka och även om man tänker att "det kommer inte hända mig" så kan det ändå ske något i livet som gör det svårt att betala av ett lån, och då borde man vara förberedd.

Svar på tråden Ni som gifte/r er unga hur finansierade ni bröllopet?