Inlägg från: filibustern |Visa alla inlägg
  • filibustern

    Ni som gifte/r er unga hur finansierade ni bröllopet?

    nu är ju min karl 32, men han är arbetslös och jag är 23 år, mer eller mindre arbetslös.. har sommarjobb nu tack och lov.. 

    vi har ett budgetbröllop (så billigt som möjligt) då min karl speciellt känner att han inte vill lägga ut massa pengar på att gifta sig. och jag är ok med det, men de är ändå kämpigt att få ihop pengarna. han har varit arbetslös i ett år, jag var arbetslös mellan sept och juni. nu har jag ju kunnat lägga undan lite, men det är inte jättemycket om man jämför med andra som sparar. innan jag fick sommarjobb la jag (ensam, min karl lägger inte undan nåt) mellan 200-400 i månaden. nu kan jag lägga undan kanske 1000-3000kr, men man vet ju aldrig om vi behöver ta från sparandet om det händer nåt. men det känns som att det går ok ändå. sen sparar jag pengar jag får om jag säljer nåt eller får igen lån t.ex. :) 

    vi gifter oss nästa år i september. 

  • filibustern
    Cakefairy skrev 2014-07-09 19:28:38 följande:

    Usch vad jobbigt för er!

    Kan förstå det, men vill han inte ut och resa eller? För det är ju det som hälften av vår budget går på :(

    Ja, spara är mycket viktig men det är svårt för folk som dig och mig som behöver pengarna till det som är viktig just nu (som mat och husrum).

    Hoppas iaf att ni lyckas spara ihop så att ni få ett fantastisk bröllop!


    Jo de e klart han vill resa, vi vill båda resa, men av vilka pengar? Rätt så jobbigt, men vi får hoppas det vänder ^^ tack och lov har vi billigt boende, vi fick huset av hans mormor, inge lån, driftkostnaderna är billigt jämfört med andra. Men ändå, det och räkningarna tar en hel del av hans akassa=/
  • filibustern

    jag kan ju tillägga att i vårt fall har vi planerat LÄNGE: sen 2011 faktiskt, så vi sprider ut kostnaderna dels. men så har vi skogstema och då kommer vi ta mycket dekorationer från skogen och därmed spara in en jäkla massa på den posten. jag tror det enda vi har/kommer köpa till dekoration är servetterna (40st för under 100 tro ja det var), små dukar (jutevävslöpare, köpt begagnat, en hel del för 200 tro ja inkl. frakt) och jutesnören som typ kostar 2kr/metern 

    och så såklart småsaker jag inte tänkt på ännu haha. :P men jag tror vi kommer oss undan med 500kr.. max. sen är det bara från skogen! vilket dels är mysigt, men även så är det ju bara att kasta tillbaka i skogen igen. inge skräp och sånt. ska även be min blivande och min syster att hålla utkik nu under älgjakten, för jag vill ha älghorn, mindre sorter, för att göra ljushållare av. har fått ett JÄTTEfällhorn (utan maka)  av pappa som jag tänkte vi kanske skulle ha vid entren eller något. 

    och jag har massa söta småburkar man kan göra till ljushållare, jag kommer köpa in speciellt likörglas på loppisar (älskar små likörglas), vilket gör att gästerna får udda glas, men va gör det?! är charmigt kan ja tycka^^  etc. vet dock inte hur vi ska göra med VINglasen.. om det finns i byastugan.. betvivlar.. 

    man tager vad man haver är väl mitt synsätt på det hela :P 

    köpte min klänning på blocket dessutom, 1000kr. ja mena, där sparade jag ju säkert in många 1000-lappar!

  • filibustern

    tack^^ ja vi tänkte väl inte på att få det personligt, men jag antar att det blir det. ^^ jag är ute efter en mysig känsla på det hela^^ lite mörkare i lokalen (vilket det annars också är) lite levande ljus, små detaljer som man kanske inte tänker på. smälter in.. men jag vet det kommer bli svårt att få det som jag har i huvet, men vi får göra så gott det går^^ 

    jajemän! såg många som var väldigt fina. men många var lite för dyra (fast det bara var 3-5000kr) såg att denna kostade 1000kr, mejlade kvinnan som skickade lite fler kort och hon beskrev sin storlek och längd (hon var i princip lika lång och lika smal som jag) så ja täntke att den slår vi till på! och den sitter som ett smäck!

Svar på tråden Ni som gifte/r er unga hur finansierade ni bröllopet?