• Äldre 22 Jun 17:59
    5607 visningar
    18 svar
    18
    5607

    Vigsel (?) Fest, vad gör ni däremellan?

    ju fler gäster ni har ju större tid är det som går åt till logistik såvida ni inte ska ha festen i anslutning till kyrkan. 

    När jag första gången gifte mig hade vi ca 30 min resväg till festlokalen och det var 70 gäster. Innan alla kom på plats tog det  1½ timma.   Det serverades vinbål och skurna fruktbitar som tilltugg och gästerna minglade i den fina miljön i väntan på att alla skulle komma på plats. 

    räkna med att en del gäster dröjer sig kvar o pratar vid kyrkan och man åker i omgångar till festlokalen om ni inte anordnat gemensam buss tex. 

    ha också i beräkningen med att en del kanske behöver gå på toa, förbättra sminket, ta rökpaus osv...  

    så i början skulle jag inte vilja ha en massa stressande lekar utan mingel i lugn och ro och lära känna folk . 

  • Äldre 23 Jun 18:14
    #12

    Ett bra tips om ni behöver fylla ut tid är att ni passar på att låta er bli fotograferade av era gäster antingen vid kyrkan eller ute vid festplatsen. 

    passa på att ta alla släktkort och kompisbilder och poseringsbilder , vis av erfarenhet brukar sen festen vara det stora fokuset och det blir inte så mycket tid över till att ta dom bilder man vill ha. 

    smart också om alkohol serveras, att knäppa kort på lätt överförfriskade herrar med syltkran är ingen hit när kl är 20-21 på kvällen.  Det är ju inte partybilder man kanske vill ha på ett bröllop. 

Svar på tråden Vigsel (?) Fest, vad gör ni däremellan?