• Äldre 23 Jun 11:21
    5629 visningar
    18 svar
    18
    5629

    Vigsel (?) Fest, vad gör ni däremellan?

    Vi hade ingen direkt paus emellan vigsel och festen.

    Vårt bröllop var ett med medeltidstema, så våra toastmasters plockade ut (frågade om dom ville) 10 killar som fick tävla om att bli vår hedersvakt för kvällen...
    Och vi var i församlingshemmet som hör till kyrkan.
    Så efter vigseln traskade vi bort till en fin klockstapel där alla gratulationer osv tog plats och sen gick vi några meter till till entrén för församlingshemmet där vi tog vår brudskål och herrarna som skulle tävla fick ställa upp på led och leddes sen av tävlingsledaren runt huset där dom fick tävla i svärdsskicklighet mm medans vi väntade på att maten skulle bli klar.

    Om vi hade haft ett "vanlig" bröllop så skulle vi bara haft lite mingel där helt enkelt :) 

    Jag gillar inte lekar själv där man mer eller mindre tvingas vara med.
    Och lekar av typen "midsommar / barnkalas" där man ska stoppa huvudet i en vattentunna för att fiska upp äpplen, eller springa ägglopp i högklackat på gräsmatta osv, tja, det är inte så genomtänkt :P
    Och jag har varit på bröllop där det har förekommit...

    Så om ni har tid mellan vigsel och middag som ni måste fylla upp med något lämpligt så är lite mingel ett bra alternativ. Möjligtvis någon frivillig tipspromenad för de som blir rastlösa av att inte sysselsättas ;) 

  • Äldre 23 Jun 15:53
    #9
    swdnchick skrev 2014-06-23 14:11:40 följande:

    Ska brudparet komma fram till festen före gästerna eller efter? Eller bara huller om buller med samtidigt som alla gäster?


    Det spelar ingen som helst roll faktiskt :) 


    Det som funkar bäst för er. Håll inte på och krångla med att gästerna ska vänta någonstans så ni hinner fram, eller att ni ska åka en specialomväg bara för att komma sist.
    Om ni ska ta några bilder efter vigseln så låter ni gästerna ta sig till lokalen först och dom är alltså där och väntar in er när ni kommer då (om ni vill så kan ni sätta en tid redan från börjanså att dom vet att det blir lite tid emellan och kan planera sin dag efter det (byta om, åka och checka in på hotellet, ta något snabbt att äta om man måste ha koll på blodsocker osv osv).
    Om ni inte har något planerat emellan så kan ni väl åka samtidigt. Eller låt gästerna vinka av er när ni åker från kyrkan så hinner ni fram före dom...

    Tja vad som funkar bäst utan att "hitta på" massa saker liksom :) 

Svar på tråden Vigsel (?) Fest, vad gör ni däremellan?