• Alylly­ra
    Äldre 9 Jun 17:48
    2788 visningar
    6 svar
    6
    2788

    tips tack

    Hur känner du dig när du rör på dig? Blir förkylningen bättre eller sämre? Eller förändras inte alls?
    Antar att du har kollat med doktorn vad som är OK att träna så att det inte blir sämre. Men oftast har man ju bättre och sämre dagar, även när man är fullt frisk. Passa på att ta vara på de där dagarna när du känner dig lite bättre, och träna då.

    Pressa inte kroppen för hårt, om du tex fixar halva zumbaprogrammet så är det också bra! Fokusera på vad du faktiskt KAN och KLARAR istället för vad du INTE klarar. Om du tex klarar fyra låtar på zumban så var nöjd med det och ge dig själv en klapp på axeln. Nästa gång kanske du klarar fem?

    En sak som jag har läst är bra är att ta en promenad innan frukost. Gå upp, drick ett glas vatten eller en kaffe och ta en promenad på ca 30 min. Det sätter igång ämnesomsättningen vilket gör att man förbränner mer, plus att promenader är lågintensiv träning som inte skadar kroppen. Lyssna på bra musik eller övertala en vän att hänga på så är det roligare.

    Sätt mål på en nivå som passar och glöm inte att belöna dig själv när du uppnår dem! Inte med mat/godis dock utan med tex en kul tidning, en ny klänning, ett fotbad eller nått annat som du tycker om

Svar på tråden tips tack