• Äldre 4 Jun 08:53
    7891 visningar
    37 svar
    37
    7891

    Vad är "för ungt"?

    därför säger jag inget till någon förrän inbjudan gått ut. 

    blir så förbannad på sånt där. jag är (snart)23 och min fästman är 32 år, vi är varandras första, vi har varit ihop i 8.5 år och lever i princip som gifta. och ÄNDÅ kan det komma personer och liksom. "men.. ni har ju inte prövat andra?" och speciellt då till mig, att min karl inte haft någon tjej innan det är bara bra, en bra karl som är trogen och inte har legat runt, men att jag inte haft någon annan det är liksom - "hur vet du hur det är att vara med någon annan? eller ha sex med någon annan?" men.. va?? ja vill inte veta! för mycket jobb att skaffa en ny.. :P haha. nä skämt å sido. 

    det är som en osagd regel om att man ska ha haft ett minst antal killar innan man bestämmer sig, och jag blir så irriterad!

    och när det kommer till barn! ojojoj... då är det "inte förrän du är 30!" ja visst, och så kanske jag upptäcker att jag har ENORMT svårt, eller kanske inte ens KAN skaffa barn, då ska jag trycka upp det i ansiktet på dig! skrev till en bekant/kompis att vi funderat på gifta oss. och hon bara "men guud! ha inte för bråttomt! lev livet lite, du är ju så ung!".. 

    men liksom - har man levt ihop i 8+ år så känns det som att - varför vänta? om vi varit ihop i något år eller två så hade jag väl inte sagt så mycket. men.. 8! 

    gifter oss sept. nästa år btw.. 

    långt inlägg.. blir bara så.. uppvarvad när ämnet kommer på tal.. 

  • Äldre 4 Jun 11:18
    #10

    Amen chicita!

  • Äldre 5 Jun 12:28
    #18
    TheD skrev 2014-06-05 12:16:00 följande:

    20-21 är inte ungdom. För mig är ungdom upp till 18 år. Men det är rent åldersmässigt. Hur ni uppför er är en helt annan sak. Finns folk som är 45 men uppför sig som de vore 17.... ;)


    för mig är barn upp till typ..13, sen tonår till 19, sen ungdom till typ.. 24... :P 
  • Äldre 5 Jun 17:18
    #23
    Tenshi skrev 2014-06-05 16:59:42 följande:

     


    Ps. "Hur kan du veta att du vill vara med honom, när du inte testat andra killar?" = En utav de dummaste kommentarer jag har hört i mit liv. 


    en väldigt vanlig fråga dock
  • Äldre 5 Jun 20:06
    #25
    Tenshi skrev 2014-06-05 17:27:38 följande:
    Dessvärre ja :/, but still, att säga nåt sådan är dumt från första början i min mening. till den som säger så säger jag: Har man inte vettigt att säga så behöver man inte säga något alls ^^
    ja absolut, men en del människor pratar ju innan de tänk! :P
  • Äldre 6 Jun 17:33
    #27
    Marleo skrev 2014-06-06 17:22:15 följande:

    Min lillasyster och hennes man träffades när hon var 13 och han 14. På deras 6 års dag gifte dom sig, på deras 7 års dag fick dom sin dotter och nu har dom varit tillsammans i 10,5 år.

    Hon känner fortfarande fjärilar i magen när hon ser honom och hans ögon lyser av kärlek. Dom älskar varandra otroligt mycket och jag beundrar dom verkligen. Det är en så fin relation och jag önskar alla kunde få ha som dom har det.

    Och dom har aldrig haft ett behov av att prova andra och såna frågor tycker jag är lite fåniga faktiskt. Om man är nöjd med det man har varför ska man då prova nått annat? Gräset är aldrig grönare på andra sidan.


    naw! det är sånt som ger hopp till mänskligheten^^  
  • Äldre 6 Jun 17:59
    #29
    Marleo skrev 2014-06-06 17:55:54 följande:
    Visst gör det! Varje gång jag varit nära att tappa hoppet har jag tittat på dom och återfått det.

    Min syster och hennes man jobbar konstant med sin relation. Visst har dom ibland sina dagar då det är mindre "grönt" , det har inte hänt så ofta under dessa snart 11 år men ibland så, och då finner dom alltid en lösning. Just för att deras relation är prio nr 1 för dom och två lyckliga föräldrar ihop är den största gåvan dom kan ge sin underbara lilla dotter.

    Men har man en relation som är mindre bra till och från så ska man nog behålla bröllopsdrömmarna som just drömmar. Det är lätt att gömma sig i bröllopsvärldens rosa fluffmoln dom dagar man egentligen skulle vilja byta partner och inget blir bättre när man gift sig. Det har jag erfarenhet av. 

    Så drömmer man om att gifta sig med någon när man är 20 så tycker jag man ska strunta i vad omgivningen har för åsikter eftersom dom har åsikter även när man fyllt 30, haha.

    Det är inte åldern som avgör om det håller utan valet av partner.
    ne det ÄR ju det. jag är ju helt medveten om att fastän vi gifter oss, så kommer vi fortfarande ha samma åsiktsskillnader som nu när vi är ogift. :P vi kommer ha mindre bra dagar och det är jag beredd på! men man lovar ju varandra trohet i nöd och lust, alltså att kämpa för varandra, att fortsätta så länge vi känner att vi VILL det. :)
  • Äldre 6 Jun 18:51
    #31
    Marleo skrev 2014-06-06 18:08:24 följande:
    Fast nu försökte jag inte läxa upp någon utan bara dela med mig lite av skillnaderna mellan min systers val och mitt val. Hon var ung och jag var "gammal" så jag tänkte muntra upp alla unga brudar med att man kan välja rätt när man är ung precis som man kan välja fel när man är äldre.

    Härliga ord du använde dig av. Hade jag vetat hur man gör tummen upp som smiley här hade jag gjort det, haha.
    ja ne jag uppfattade det inte heller som någon uppläxning, höll mest bara med^^ 
Svar på tråden Vad är "för ungt"?