• Anonym (Helt omvänt­)
    Äldre 28 May 11:34
    8149 visningar
    42 svar
    42
    8149

    Bästa vänner och besvikelser (LÅNGT)

    Jag förstår precis hur du känner, fast jag är tvärtom. När två av mina närmaste vänner pratat om möhippan har den ena förstått vad jag önskar mig och hur jag hoppas att dagen ska se ut. Kul med vänner, poledancing eller något annat feminint och roligt som man kan göra med tjejkompisarna och sedan dricka några glas vin i en park. 
    Den andra vännen tyckte vi skulle spela paintball på min möhippa, något som är så långt ifrån mig man kan komma. Olyckligtvis är den senare den mest högljudda och bestämda av dem. Och även den som känt mig längst. 
    Min möhippa kommer inte bli på länge eftersom jag inte gifter mig i år, men om det skulle bli paintball kommer jag inte att le och vara glad och säga att de gjort ett så bra jobb och ansträngt sig. Då åker jag hem direkt. 
    Alla i min omgivning vet att jag fullständigt hatar överraskningar, så jag hoppas att de åtminstone kommer ge mig fingervisningar om vad vi ska göra så jag inte får en panikattack när de dyker upp utanför dörren och ska kidnappa mig.

  • Anonym (Helt omvänt­)
    Äldre 28 May 21:25
    #13
    Sofie R skrev 2014-05-28 16:21:37 följande:

    "Då åker jag hem direkt"

    Det tycker ju åtminstone jag är helt fel! De försöker fixa en kul dag för dig. Och många gånger är en möhippa inte bara puttinuttigt o rosaskimrande. Det finns en lång tradition av att det ska va lite pinsamt eller som i fallet med paintball, lite smärtsamt. Men i grund och botten handlar det om folk som försöker göra något kul för blivande bruden. Det tycker åtminstone jag att man ska va tacksam för. Så jag är faktiskt mer inne på Chicitas linje! Och man går inte hem o surar som en unge för att dagen inte vart allt man någonsin drömt om!


    Jag tycker inte det är något som helst fel med att åka hem om de planerat en dag som jag ändå inte kan vara med på. Och om de gör något som jag absolut inte är bekväm med och har sagt uttryckligen att jag aldrig kommer göra har de inte planerat en dag för mig. 

    Att möhippan ska vara förnedrande för bruden tycker jag är helt vrickat. Är det någon form av uttryck för att tjejkompisarna är avundsjuka på att hon ska gifta sig? 

    sv.wikipedia.org/wiki/Möhippa 

    www.vigselguiden.se/svensexamohippa/mohippa/

    På de här länkarna kan man läsa mer om hur möhippan fungerat historiskt och vad som kan vara bra att tänka på. Den andra länken är nog särskilt bra att läsa för den som planerar en möhippa.
Svar på tråden Bästa vänner och besvikelser (LÅNGT)