• Avtal24

    Min m2b vill att jag ska skaffa äktenskapsförord - Avblåsa bröllopet?!?

    Det är precis som ni skriver i kommentarerna, att det vanligtvis kan vara att rekommendera för det fall man är delägare i ett aktiebolag. Troligen är det så att din man har skrivit under ett aktieägaravtal som spitulerar att han måste ha ett äktenskapsförord. Skälet är att om inget äktenskapsförord finns som undantar aktiebolaget från framtida bodelning finns risken att du (hans eventuellt framtida exfru) blir delägare i din mans företag tillsammans med honom och övriga delägare. Det är en situation som kan vara rolig och givande så länge man lever som gifta, men kanske inte en ultimat situation om man separerat. 

    Det är dock inte enda skälet till att upprätta ett äktenskapsförord. Det kan även vara ett sätt att hålla exempelvis en familjegård inom familjen eller att säkerställa att det man äger tillfaller sina egna barn istället för ens partners barn exempelvis. 

    Man kan också upprätta ett äktenskapsförord om man vill undvika en framtida bodelning helt. I praktiken innebär det att makarna slipper ta fram uppgifter på allt respekive make äger och genomgå vad som kan vara en tuff process, vilket kan vara det sista man vill göra i den situationen. 

    Läs gärna mer om äktenskapsförord här avtal24.se/om/aktenskapsforord

    Har någon av er ytterligare frågor om äktenskapsförord eller annan familjejuridik
    är ni välkomna att ringa vår kostnadsfria telefonrådgivning0771 24 00 24

    I övrigt önskar jag dig AgnetaL ett stort lycka till med ditt kommande bröllop!


    www.avtal24.se - En modern juristbyrå
Svar på tråden Min m2b vill att jag ska skaffa äktenskapsförord - Avblåsa bröllopet?!?