• Aniara­4
    Äldre 22 May 19:35
    11524 visningar
    24 svar
    24
    11524

    Min m2b vill att jag ska skaffa äktenskapsförord - Avblåsa bröllopet?!?

    Chill!

    Om äktenskapsförordet bara gäller företaget är det fullständigt rimligt och som jag förstår det inte ens hans idé. Jag har också skrivit på ett äktenskapsförord gällande ett företag min man är delägare i, liksom de övriga delägarnas respektive. Mitt motkrav har varit att han inte investerar några av våra gemensamma pengar i företaget. :)

    Jag kan också förstå om man skriver äktenskapsförord i fall där man har egendomar som gått i släkten och som har affektionsvärde utöver det ekonomiska värdet. Hur kul vore det om äktenskapet går åt fanders, och dessutom slutar det med att den andre tar över släktgården för att man själv inte har råd att köpa ut henom?

    Så ta några djupa andetag, och kolla sen om det bara är företaget han vill skriva äktenskapsförord om. I så fall kan du lugnt fortsätta bröllopsplaneringen och sluta känna dig kränkt. Du har inte blivit kränkt, jag lovar.

  • Aniara­4
    Äldre 24 May 11:31
    #15

    TS!

    Jag hoppas du inte har blivit avskräckt från att skriva mer efter din första tråd. Jag ser att det kan låta lite hårt när man läser alla svar du fått (inklusive mitt).

    Hoppas du ser att svaren inte är elakt menade utan att vi bara inte vill att du ska gå i taket och förstöra vad som låter som en jättefin relation över din tolkning av något som egentligen inte alls är så konstigt.

    Det enda svar du egentligen behöver är "jo, det här är helt ok, man gör så här".

Svar på tråden Min m2b vill att jag ska skaffa äktenskapsförord - Avblåsa bröllopet?!?