• Äldre 16 May 20:02
    12650 visningar
    9 svar
    9
    12650

    hur fixa ett riktigt billigt men fint bröllop?

    att få ner kostnaderna beror också på hur mycket släkt och vänner har lust att hjälpa till. 

    Vi fick vårat bröllop för 8900 kr - ett riktigt kyrkbröllop med brudklänning och fin kostym och middag på resturang.

    'Att vi fick ner priserna var att vi hade gott om tid på oss och verkligen ansträngde oss för att hitta det billigaste alternativet.

    Jag köpte min brudklänning på second hand - mamma hjälpte mig att sy om den till mina mått och som jag ville ha den , med kemtvätt, inköp och sytråd och småsaker kostade klänningen 1200 kr 

    Jag lånade slöja och diadem av svärmor 

    Skor köpte jag på Skopunkten på rean ett par stövlar för bara en hundring , maken hade redan skor sedan förut som han använde. 

    Maken köpte udda byxor och kavaj på Dressmann (men det såg ut som en hel kostym) jag tror han betalade 900 kr 

    Vi köpte enkla släta vigselringar hos den lokala guldsmeden här där vi bor, kombinerade erbjudanden och rabatter och vi fick fina vigselringar för oss båda för bara ett par tusenlappar. 

    Min kompis hjälpte mig med håret - jag sminkade mig själv

    Med lite kompispris och rejäla förhandlingar fick vi ner priset rejält hos resturangen vi skulle äta på. 2-rätters hos den lokala kvartersresturangen.   (vi var föressten 35 gäster) 

    Fixade enkelt vinbål och hade tårta, kaffe, kakbuffe och paketöppning hemma hos oss efter middagen.  

    Svärmor bjöd på underhållning under middagen, hon hade hyrt in två trubadurer som spelade och sjöng och hade lite roligt prat. 

    Mina föräldrar bekostade fotografen - något vi annars valde bort eftersom vi inte hade pengar till det.  Vi sköt till själva ca 800 kr för att få det störrre fotopaketet. 

    Bröllopsnatt i minisvit på hotell kostade bara några hundralappar med hjälp av rabatt hos både Konsum och vårat fackförbund.  (väl värt att kolla upp rabatter!! ) 

    några vänner till oss körde sin Chevrolet - raggarbil som bil för oss att åka i till och från vigseln och gjorde det som en tjänst av välvilja.  Dom ville inte ha betalt men fick vara med på vigseln som tack och dom fick en tårta av oss några dagar senare när vi var hem och fikade hos dom. 

    Min mamma gjorde bröllopstårtorna - 5 tårtor blev det och det var såå goda tårtor! Svärmor fixade övrigt fikabröd. 

    Jag gjorde min egen brudbukett - gick till blomsteraffären och beställde 60 stycken rosor, hälften vita, hälften röda och band ihop själv. Gick på några hundralappar. 

    Så vi fick ett fint bröllop för ynka pengar helt enketl för att vi tänkte till och tänkte på vad vi ville ha. och engagerade släkt och vänner . 

Svar på tråden hur fixa ett riktigt billigt men fint bröllop?