• Ninisen

    Han vill inte byta bort exfruns namn

    Himla skrev 2014-05-12 07:09:54 följande:

    Vilken svår situation...Jag förstår verkligen dig TS. Men hur kommer det sig att du inte får heta som din blivande man?? Har han det namnet får ni ju ta det utan att be henne, hans ex, om lov då ni gifter er. Annars får han ta ditt också. Jag skulle aldrig tillåta att det barn jag fött hade ett annat efternamn än mig så vill pappan inte gå med på att ha båda namnen så¨skulle barnet få mitt efternamn.


    Lagen säger att man inte får ta ett efternamn som den andra parten fått genom giftemål.

    Jag känner inte att efternamnet knyter mina barn mer eller mindre till mig. Namnet spelar inte någon större roll för mig faktiskt, däremot hade jag tyckt att det kännts konstigt att ha exmakens efternamn när jag är omgift. Mina barn (13 & 18 år gamla) är helt med på vad jag menar och förstår att jag väljer ett annat efternamn. Jag kommer att ha mitt "flicknamn" som mellannamn och sedan min blivandes efternamn. Därefter är det fritt för barnen att önska om de vill ha mitt flicknamn som efternamn eller behålla det efternamn de har idag. Dottern har tidigare pratat om att byta namn när hon fyller 18 och på det här sättet blir det lättare för henne om hon skulle bestämma sig för det bytet.

    Jag kan förstå att det känns konstigt att han vill behålla sitt ex:s efternamn, och visst man vill kopplas till sina barn, men har massa vänninor som inte är gifta och inte har samma efternamn som sina barn och de är inte mindre sammankopplade med barnen för det.
Svar på tråden Han vill inte byta bort exfruns namn