• iso

    Han vill inte byta bort exfruns namn

    JonnaB skrev 2014-05-11 18:37:43 följande:

    Hej!
    Min blivande har tidigare varit gift. De har två barn tillsammans o de har alla hennes "unika" familjeamn. Vi väntar nu vårt första gemensamma barn efter 6 år ihop, förväntas komma i november o vi ska gifta oss i augusti. 

    När vi gifter oss vill han inte byta namn. Han vill heta samma som sina två barn. JAg får inte ta hennes efternamn som han har (o det är ju kanske är konstigt i vilket fall, då hon inte går med på det o vi behöver hennes godkänande för detta). JAg känner sån stor sorg i detta. Att vi aldrig kommer heta samma sak.. Vad vårt kommande barn ska heta är då heller inte löst. Vad ska jag göra? 


    Men är det så konstigt då? Han vill heta samma som de två barn som finns i en "annan familj", dvs han lever inte med dem hela tiden (ett antagande från min sida iofs). Det kan ju vara ett sätt för honom att känna samhörighet för honom och för barnen. Med dig kommer han ju leva tillsammans med och ha ett barn, så behovet av samhörighet ser ju annorlunda ut tänker jag? ni är en familj hela tiden.

    jag förstår att det känns tråkigt för dig såklart, men kanske är det inte så farligt?
Svar på tråden Han vill inte byta bort exfruns namn