• AkJ
    Äldre 7 May 13:42
    3114 visningar
    10 svar
    10
    3114

    Bolla lite tankar kring bröllopsresa

    Lyxproblem deluxe! Vi vet inte var vi ska resa på bröllopsresa. 

    Vi gifter oss den 1/11, vill åka den 3/11 och vara borta hela november. Min sambo är flygrädd och allt över 5 timmar är väldigt jobbigt för honom. Samtidigt vill han gärna att det ska vara en "riktig bröllopsresa" (hans ord) med palmer, sandstrand osv. 

    Vi har haft lite olika tankar:


    Hyra lägenhet i Barcelona och göra åka på weekendresa till Madrid därifrån. Vi gillar Barcelona men har ingen särskild koppling dit. 
    Åka på tur i mellanösterns: Dubai, Jordanien, Oman etc. Våra släktingar röstar mot då de är oroliga, och även om vi vill åka dit är vi inte helt säkra på att länder där man inte kan hålla handen eller pussas offentligt är rätt för bröllopsresa.
    Flyga till New York via Island för att korta ned flygstreckan. Men då skulle vi behöva bo några nätter på Island i varje riktning och det äter ganska mycket tid. Jag har bott i NY och vi förlovade oss där, så det finns starkt koppling. Vi funderar också på att ta en tur till Florida eller något lite varmare ställe under denna tid. Det som talar emot är att sambon kommer fokusera på detta så pass mycket att han komemr ha ångest öven på bröllopsdagen.

    Vad säger ni? Vad finns det mer för bra alternativ? Det är ju november så inte det roligaste vädret ...
    Följ min bröllopsblogg! 1/11 2014 är det dags - brollopjj.wordpress.com
  • Svar på tråden Bolla lite tankar kring bröllopsresa
  • AkJ
    Äldre 7 May 15:57
    #6

    Tack för många bra svar!

    Marie Malmö: jag ska inte gå in på långa detaljer här, men det är tyvärr inte aktuellt.

    Annelie K: ah, det skrev jag inte, men båt är värre än flyg för honom. Och jag avstår gärna också, vi var med om två riktigt läskiga båttillbud för några år sedan och sedan dess är båt inte riktigt roligt.

    a ring on my finger: lugnande ingår för att ens kunna prata om flyg, men då kanske vi ska ta upp tankarna på Dubai igen, tack!

    augusti: Har inte tänkt på det alls, tack!

    Alyllyra: att vänta är inget alternativ för oss. Barcelona har typ 14 grader i november och att flyga dit klarar han (vi var där i helgen för att just träna på flygning) men tåg är ju kul så det ska vi kolla upp! Och Azorerna har jag inte alls tänkt på, tack! Marocko, Tunisien, Egypten har vi varit i, och gillade, men vill inte åka tillbaka till nu. 


    Följ min bröllopsblogg! 1/11 2014 är det dags - brollopjj.wordpress.com
Svar på tråden Bolla lite tankar kring bröllopsresa