• Plätti­s
    Äldre 6 May 10:48
    5245 visningar
    8 svar
    8
    5245

    Utmattningssyndrom och student!

    Prata med dina lärare eller studievägledare, den som du känner skulle lyssna. Jag läste också till lärare förut, men valde att hoppa av efter tre och en halv termin då allt blev för mycket. Från april till augusti gjorde jag inte så mycket annat än att sova, för jag orkade verkligen inget. Jag fick be min mamma om hjälp med hyran eftersom jag inte hade CSN och inte kunde jobba. 

    Så här i efterhand önskar jag att jag hade pratat med sjukvården eller försäkringskassan, eller någon alls som vet hur man ska göra egentligen. Att jag hade blivit sjukskriven och fått hjälp istället för att lösa det på mitt eget sätt. 

    Din c-uppsats kommer finnas kvar till hösten, men det du måste välja är om du ska skriva en halvdan uppsats nu eller om du ska vila först och skriva en fantastisk uppsats i höst när du har huvudet med dig. Stress och instabilitet i familjen kan absolut leda till utmattningssyndrom, det är jag ett levande exempel på. Men det är bättre att bromsa innan man kraschar, då blir det inte lika långt att ta sig tillbaka senare. 


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plätti­s
    Äldre 7 May 13:24
    #5

    Prioritera dig själv en period, tänk inte på vad familjen eller alla runt omkring säger. Du kommer må bättre om du bromsar i tid istället för att försöka hålla uppe fasaden och orka allt, för när man väl gått in i väggen är det väldigt långt tillbaka. 

    Jag valde att bara avsluta mina studier, inte påbörja nästa omgång kurser och inte säga något till familjen förrän jag hoppat av. Min pappa var väldigt förstående, medan min mamma blev chockad och lite arg. Du tar ju paus till i höst, du hoppar inte av. Det är inte samma sak. Och oavsett vad andra tycker, om det är familjemedlemmar eller människor man inte känner, så är det hur du mår som är viktigast. 


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
Svar på tråden Utmattningssyndrom och student!