Inlägg från: Nyfiken gul , nu fru |Visa alla inlägg
  • Nyfiken gul , nu fru

    Utmattningssyndrom och student!

    visst kan man bli utbränd av att ha det jobbigt omkring sig, det är ju precis det som sker för många utbrända.  Man tar på sig för mycket helt enkelt. 

    Jag förstår att du bryr dig om din familj, vilket du också ska göra givetvis men du behöver lägga fokus på dig själv i första hand och ditt eget välmående. Vem ser och förstår hur DU mår? Vem tar hand om DIG? 

    Jag tror du behöver släppa ifrån dig din familj och fokusera på dig, du finns där ändå för dom utan att behöva ha telefonjour och vara stand-by.  Det är inte du som är förälder. 

    Lägg fokus på att bli klar i skolan och släpp allt annat - du måste - det finns helt enkelt inga alternativ.  ingenting är viktigare än att du fixar skolan. 

    Prata med dina studievägledare i skolan, finns det möjlighet att trappa ner på studietakten? Kan du få hemuppgifter istället för att sitta i skolan?  Kan du tenta av vissa ämnen på egen hand?  Dvs gör det du kan för att klara av skolan utan att rasa ihop psykiskt. 

    Min tanke om sjukskrivning just nu är att det kommer inte få dig att må bättre, för du vet då att du har skola kvar att bli klar med innan du är examinerad och det kommer längre fram att ligga och gnaga inom dig, du kommer känna en press på att bli klar med skolan och du kommer inte att kunna nyttja sjukskrivning på rätt sätt.  Du kanske till och med riskerar en depression längre fram för att du inte är klar med skolan och bli utbränd av den sakens skull.

    Få hjälp med att skapa struktur omkring dig , ta hjälp av skolan att få klar din utbildning och be din familj om hjälp med att dom måste stötta även dig i att bli klar innan du OCKSÅ är en som mår dåligt. 

Svar på tråden Utmattningssyndrom och student!