• Äldre 4 May 15:09
    1682 visningar
    3 svar
    3
    1682

    Kan vår vän läsa ceremonitexten?

    Hej alla!

    Jag ska gifta mig med min brittiske fästman i Göteborg sommaren 2016. Vi tänker oss i nuläget att ha borgerlig vigsel och skulle väldigt gärna vilja se min tilltänktes bästa vän hålla i ceremonin. Inte så lite cheesy och Hollywood men skulle vara så roligt om det funkade.

    I England så går det tydligen fint sålänge en vigselförrättare närvarar för att ta hand om den juridiska delen men har någon erfarenhet av hur det fungerar i Sverige? Kan en annan person läsa ceremonitexten eller rentav hitta på någonting eget att säga? Inte för att det skulle gå så värst mycket utanför ramarna men någonting mer personligt riktat till oss, snarare än en inlärd text, skulle förstås vara fint.

    Tack på förhand för svar!

  • Svar på tråden Kan vår vän läsa ceremonitexten?
  • Äldre 4 May 15:46
    #2

    Tack för tips! Anledningen till frågan är just att på alla hemsidor, inkluderat Göteborgs Stads hemsida, så står det väldigt specifikt att det finns två ceremonitexter att välja på. En lång och en kort, och de finns också publicerade i sin helhet. Men det borde inte vara några problem som du säger, får ringa och kolla helt enkelt!

Svar på tråden Kan vår vän läsa ceremonitexten?