• iso

    Brudklänningspanik!!!

    Fy vad stressande! Jag hade skaffat en back-up, alternativt om klänningen skulle vara fel även om den satt bra, en helt annan klänning. Beställa via nätet kan gå ganska fort men ändå bli bra och där är ju kostnaden oftast begränsad. 

  • iso

    Men när är bröllopet? De här "kina-klänningarna" har såvitt jag sett verkat vara av bra kvalité och väldigt begränsad prislapp. iaf om man ska ha det som backup. Jag köpte en sådan och det tog kanske fyra veckor och kostade 1500 kr + viss justering hos skräddare iofs. jag köpte min på lite vinst och förlust men den blev bra och ser väldigt välsydd ut.

  • iso
    Anonym (ledsen) skrev 2014-05-04 12:14:53 följande:
    Bröllopet är i slutet av augusti, så en liten tid finns, även om den är knapp..

    Jag är bara såå himla rädd att jag i början av augusti (trots ändringar och åtgärdande av fel) fortfarande inte är nöjd. Att inte vara bekväm i klänningen på bröllopsdagen kan ju förstöra hela känslan... Det vill jag inte riskera!

    Jag tror dock inte att en Kinaklänning är en lösning för mig, känns som att risken är att det blir fel/värre (även om man säkert KAN ha tur och få en fin klänning..)

    Det alternativ jag lutar mest åt är att gå till en sömmerska (om jag kan få tag på någon med kort varsel) och låta sy upp en klänning, precis så som jag vill ha den, med mina mått och som kan provas under vägens gång.

    Det jag är rädd för är att butiken inte kommer vilja ta tillbaka klänningen jag köpt - och då lär väl slutnotan för klänningarna hamna kring 30 000 kr eller så...

    Finns det någon som har sytt upp en klänning i Sverige? Jag inbillar mig att det kostar ca 20 000 kr? (Allt beroende på modell och material såklart, men som en riktlinje i vart fall?)
    Fördelen med kinaklänningarna är ju att man till en rimlig peng kan få något riktigt bra, men jag förstår absolut att det kanske inte känns som ett klockrent alternativ såpass nära inpå. Om klänningen du har beställt egentligen känns rätt och om den går att fixa (kräv att få besked från stället du köpt den på och stressa på dom lite). så kör på den alt. kräv prisavdrag och lämna till skräddare. 

    att sy upp en ny klänning tror jag kostar ganska mycket och det tar nog en del tid också. 

    annars är det väl läge att börja om från början helt enkelt och kolla efter alternativ i vanliga butiker. Malina och Zetterbergs som jag länkade till tidigare har en del prisvärda alternativ med rimliga lev.tider tycker jag. 

    www.bymalina.com/category.html/wedding-dresses
Svar på tråden Brudklänningspanik!!!