• Anonym (tveka­r)
    Äldre 29 Apr 10:12
    8239 visningar
    10 svar
    10
    8239

    Bjuda kollegor på bröllop?

    Vi ska ha en borgerlig vigsel och sedan fest, och tänkte hålla det ganska enkelt med den närmsta släkten och vänner. Nu har dock gästlistan svällt ut en del, som den nog tenderar att göra, och jag funderar på om jag ska bjuda mina kollegor.

    Jag jobbar på en liten arbetsplats med fyra kollegor, vi har jobbat ihop i fyra år. Vi trivs bra ihop men umgås inte på frititiden. Men en av dem har sommarställe i närheten av mig och min sambos sommarställe, och vi har då ätit middag på varandras sommarställe en gång var. Den kollegan är också den enda som träffat min sambo. Den kollegan kan jag tänka mig att bjuda, men det känns taskigt att bara bjuda en kollega eftersom vi är så få som jobbar på arbetsplatsen. Då borde jag väl bjuda alla, eller?

    Hur har ni gjort, har ni bjudit kollegor? Finns det någon etiktettsregel för detta? Tänkte på det här med att bjuda respektive, måste jag bjuda kollegornas respektive? Då blir det ju plötsligt åtta extra personer på gästlistan.

  • Svar på tråden Bjuda kollegor på bröllop?
  • Anonym (tveka­r) Trådstartaren
    Äldre 29 Apr 15:04
    #7

    Tack för svar! Ja daniiel du kanske har rätt i att de inte förväntar sig en inbjudan, de har iallafall inte antytt det. Mina kollegor är jättetrevliga men de är alla minst 20 år äldre vilket väl bidrar till att vi inte umgås som kompisar på fritiden. En har jag som sagt träffat lite på fritiden eftersom vi har sommarhus nära varandra men det känns taskigt att bara bjuda henne... 

    Det blir nog så att jag inte bjuder kollegorna (det gör inte min sambo heller, men han är ny på jobbet) och så tonar jag ner bröllopet i jobbsammanhang och pratar inte så mycket om det. Det är ju inte heller ett särskilt stort och traditionellt bröllop.

Svar på tråden Bjuda kollegor på bröllop?