• Äldre 27 Apr 18:22
    5847 visningar
    25 svar
    25
    5847

    vill, men ändå inte...

    Du måste ingenting förutom att svara ja på frågan "tager du.."

    Ni formar bröllop och vigsel precis enligt vad NI vill ha det.  Det är NI som gifter er och ni som bestämmer.

    det är inte för familjens eller gästernas skull ni har en fest, det är för er skull för att ni gifter er som ni bjuder in till fest. Hur den festen sen ser ut är fortfarande upp till er. 

    Känns det nu som att det vuxit er över huvudet så kanske du ska ta den känslan på allvar och sätta dig ner med fästmannen och begrunda det ni gjort hittills och kanske se om ni kan ändra på något kompromissa eller hitta andra lösningar. 

    och nej du måste inte lägga ner en förmögenhet på att fixa hår , kläder o smink en andra gång om ni ska ha fest senare.  Vill du se ut som en brud så klär du dig så men du kanske kan få hjälp av en kompis att göra en enklare håruppsättning och sminka dig kan du göra själv. Det är ju inte där på festen du ska gifta dig, det har ni ju redan gjort.

  • Äldre 27 Apr 18:40
    #3
    filibustern skrev 2014-04-27 18:31:09 följande:
    jo precis. och det är väl itne det praktiskta som känns övermäktigt, utan mer ekonomiskt. vi är just nu bägge arbetslös. och vi vet inte när vi får jobb. nu verkar det som att jag får sommarjobb i alla fall tack och lov. 

    men jag har märkt att det är lätt att det kör iväg med planer och pengar. man börjar i en ände, sen blir det "ja men då kan man göra så där! och sådär" och så har det blivit för mycket. och så vill jag ju att dom ska tycka dukningen är fin och påhittig, och tårtan är vacker/rolig. etc. 

    och ja vet ju att vi kan göra som vi vill, men jag vill ju så gärna att mina föräldrar och mina syskon ska få se mig gifta mig. och även att mina svärföräldrar ska få se sitt enda barn gifta sig.. och då känns det som att ja men då "måste" man ju ta med dem också, och dom och den där högen. det är som allt eller inget. :P

    har alltid haft problem med prestationsångest, så mitt bröllop är inget undantag. trots att jag faktiskt itne ha ett STORT bröllop, så vill jag ha ett BRA och VACKERT bröllop. 
    fast vad är viktigast för dina föräldrar ?

    Att se en snygg tårta ?

    Att se dig svara ja till din man? 

    Du kan få ett perfekt bröllop som är både bra och vackert även om du gifter dig i jeans och bjuder på skorpor och kaffe.  Glöm inte att förpackningen inte säger ett dugg om innehållet....  

    Tänk tvärtom istället.  
  • Äldre 27 Apr 19:01
    #5
    filibustern skrev 2014-04-27 18:51:20 följande:
    ... att se mig vigas tro ja är viktigast för dem. dom skulle acceptera det bättre t.ex om vi vigdes och sen direkt for bort - alltså skippade middag/fest, än att vi vigs ensam och har middag. dom skulle nog vara glad oavsett, men jag tror lite mer om dom fick se vigseln.. faktiskt. men ja vet inte. :P 
    om du tror att det är viktigast för dom att se och närvara vid vigseln så har du ju svaret där. 
    Krångla inte helt enkelt. Om du gör en vacker cermoni och verkligen tänker på att ha rätt personer omkring dig där så HAR du där ditt perfekta och underbara bröllop. 

    resten är faktiskt inte viktigt. 
  • Äldre 29 Apr 09:12
    #18

    Vi hade 35 gäster och kyrkbröllop. Det kostade oss 8900 kronor.

    vi tog hjälp av släkt och vänner och kontakter och gjorde det mesta själva

    2-rätters på restaurang.

    det går att få ihop det men man måste tänka till. Det måste inte kosta en massa. Allt handlar om hur man prioriterar.

Svar på tråden vill, men ändå inte...