• Äldre 5 May 21:20
    110347 visningar
    320 svar
    320
    110347

    Bröllop vintern 2014/2015

    Hej å hå!

    Här blir det bröllop 29 december 2014!

    Än så länge har vi bokat festlokal där även restaurang och övernattning finns för oss och alla långväga gäster. Vi har också bokat kyrka och jag har börjat pyssla lite smått med ditten och datten. 

    Har beställt en brudklänning också vilket känns otroligt skönt! 

    Kul med fler vinterbrudar!!

  • Äldre 6 May 18:12
    #11

    Det blev en spets och chiffongklänning från det australiensiska företaget Grace loves lace. Insåg att jag inte kommer hitta den jag vill ha i en svensk butik!

    Mitten på oktober är det leverans!

  • Äldre 7 May 16:41
    #15
    VinterBrud2015 skrev 2014-05-07 08:23:44 följande:

    Åh så mycket fina klänningar det fanns på deras hemsida! Förstår att du fastnat för dem :)

    Vet inte om jag skulle våga skicka efter en klänning utan att ha provat någon liknande först. Om det var en billig klänning hade jag nog vågat chansa men inte i den här prisklassen. Måste vara spänd väntan nu? :) 


    Trodde heller aldrig jag skulle göra nåt sånt. Men jag blev så oerhört less när jag provat jättemånga klänningar och inte hittar nåt! Hela tiden med den där klänningen i bakhuvudet!

    Sen är jag så att jag av princip inte beställer kopior. Har en bra känsla över detta så jag är väldigt lugn faktiskt!
  • Äldre 7 May 20:54
    #17
    EochA skrev 2014-05-07 17:45:02 följande:

    Vad härligt att du redan har beställt klänning! Själv har jag precis börjat prova för att reda ut vilken typ av klänning som passar, fast jag har en i åtanke som måste sys upp. 


    Det var så jag också tänkte! Jag ska prova för att se vilken modell man trivs i och hittar jag en klänning så köper jag den! Men nu hittade jag verkligen ingen som gav mig den där känslan som alla pratar om!

    Nu har jag ju inte ens provat den klänningen jag beställt, men jag har provat liknande! Det får räcka! Annars är jag rädd att jag måste "nöja mig" med en klänning och det är väl inte meningen?

    Hur tänker ni andra med en eventuell jacka eller sådär? Det är ju ändå vinter och där tycker jag det är svårt!
  • Äldre 8 May 19:28
    #19
    VinterBrud2015 skrev 2014-05-08 08:25:48 följande:

    Min plan är också att börja prova olika modeller och försöka komma fram till vilken stil jag vill ha och sen får jag se om jag ska köpa en ny, begagnad eller sy upp en. 

    @Johanne: Okej, ja om du har prövat flera klänningar i liknande modell tidigare så har du säkert en bra känsla för att den du har beställt kommer bli bra! Du har inte lust att lägga upp en bild på den du valde? :) 

    Jag vill absolut ha någon form av fuskpäls till min klänning men sen beror det på modellen på klänning om det får bli en hel pälsjacka eller en cape eller kanske mer som en sjal. Ganska säker på att jag inte vill ha en krivit päls men sen är jag osäker på om jag ska ha en vit med ljusbrunt i, med ljusgrått i eller kanske en helt mörkbrun, beror lite på vilken färg sambon väljer på sin kostym.


    Den klänning jag valde heter Emme-waisted. Den finns på deras hemsida! =) Låg näääästan inom min klänningsbudget också ;)

    Det är väldigt fint och vintrigt med fuskpäls! Det ser otroligt elegant ut! Skulle ju vara ballt med en med lite färg! =D
  • Äldre 9 May 20:41
    #25
    VinterBrud2015 skrev 2014-05-09 08:14:20 följande:

    Åh superfin klänning, väldigt romantisk! =D Ja nånstans där går min maxbudget också har jag tänkt men målet är förstås att få så mycket klänning som möjligt för så lite pengar som möjligt

    Vad har du funderat på att ha för jacka till?


    Ja det är väl där jag har svårt nu! Jag tänker mest att inte överarbeta det här med jacka. Mena ... När ska man använda den? När man går ut från kyrkan, när man tar lite kort ute och eventuellt då man kommer till festlokalen. En härlig ullfilt som kan funka som sjal skulle liksom lika gärna kunna funka för mig... Vill inte gömma klänningen under nån stor cape ellr så heller!

    Vi verkar ha hunnit lika långt som många andra här! Lokal och kyrka är klar. Lokalen som också är hotell och restaurang fixar mat och alkohol. Bröllopssvit finns på hotellet liksom boende för långväga gäster. Jag har två tärnor, han har en bestman. Två toastmasters är klar. Jag har en vän som fixar makeup då hon är makeup-artist. En av tärnorna är frisör så hon fixar håret.. Klänningen är beställd...

    Just de, vi har skickat ut save the date också. Vi redigerade en bild och mms:ade ut till alla! :)

    Oj! Man har hunnit fixa lite ändå. Men mycket kvar!
  • Äldre 11 May 19:05
    #28
    Fia88 skrev 2014-05-11 15:33:13 följande:

    Vår festlokal är typ all-inclusive.

    De ordnar med allting, självklart mot en kostnad men vi vägde det mot att min stressnivå skulle skjuta i taket om jag skulle göra saker själv.

    De kan ordna blommor till borden för en extra kostnad så funderar på att be min vännina göra dem också möjligen.

    Jag tycker det skulle vara lättare att bara ha en, men vi har lite tid på oss så det löser sig nog vem det blir eller om vi frågar båda.

    Vad ska ni ha för klädkod på bröllopet?

    Jag har hittat min drömklänning för endast 4.000 skräddarsydd.

    Hon har väldigt många olika typer av modeller. Loveyourdress.se

    Jag gissar på att IT vänner kan vara bra och ha i andra sammanhang. :)


    Skönt med all inclusive! Minskar ju stressnivån jättemycket! Har ni bestämt att göra nånting själva? Typ inbjudningskort å så?

    Blir nyfiken på klänningen! Bild? :)

    Vi ska troligen ha klädkod mörk kostym. Eller kavaj.... Inte spikat än! Ni då?
  • Äldre 13 May 16:04
    #44
    Fia88 skrev 2014-05-13 10:01:46 följande:

    Hej Johanne,

    Ledsen för det lite sena svaret, det blir så många trådar att hålla reda på här :)

    Att göra saker själva.... Nja jag är nog det mest opyssliga som går i ett par skor. Så mycket kommer att beställas. vi gjorde våra Save-the-date kort men det var mycket enkelt. Min fästman är hobbyfotograf och hade tagit världens sötaste bild av vår katt i en silverfärgad fluga. Sedan beställde vi via vistaprint kort med text på baksidan.

    En väns syster är eventdesigner m.m. så hon ska skapa vra inbjudningskort baserat på våra idéer.

    Jag har ingen bild på mig själv i klänningen då den inte beställs förrrän i september men här kommer länken till "min" klänning.

    www.loveyourdress.se/index.php/projects/item/98-fuchia-brudklanning

    Vi kommer ha mörk kostym, då vi tycker att det matchar vår festlokal som är en gammal herrgård. Min fästman står mellan att ha frack eller en tea coat på sig så då blir mörk kostym ett steg under som etiketten rekommenderar :)


    Men vad roligt att det var den klänningen! Hade själv planer på att dra ner till Stockholm och prova från hennes kollektion, och den där var en av favoriterna! :)
  • Äldre 13 May 20:44
    #47

    Jag tänkte jag kunde dela med mig av min "klänningsresa". =) Den är ganska upp och ner måste jag säga!

    Det är inte jag på bilderna btw... haha! Så ni vet.....

    Jag började mer eller mindre med denna från Mori Lee. Den hade mycket av det jag trodde jag ville ha. Spets, ärmar och att den liksom kramade midjan på mig. Jag kände mig superfin i den, men det var inte "den klänningen". 



    Nere i Sundsvall var jag på en liten butik som heter Lyckliga gatan. En jättehärlig tjej som tar in begagnat och designar själv. Av alla hennes otroligt vackra klänningar var denna min absoluta favorit. Jättefin fransk spets, lite 50-tals-skärning och UNIK. Jag ville ändra lite framme vid bysten och "täppa igen" hålet i ryggen med mer knappar - vilket inte var några problem. Det som gjorde att jag ändå valde bort denna var att den ändå inte kändes som "jag". 



    Hemma i Östersund igen provade jag lite fler klänningar. Här gick jag helt och hållet ifrån allt vad jag trodde - och här kände jag mig verkligen som en brud! Klänningen är från Lilly, och då jag inte vill ha axelbandslöst så krängde vi på boleron på bilden (också från Lilly) vilket gjorde klänningen till något helt annat! Den var helt fantastisk! Men varför valde jag bort denna då undrar ni om den var sååå bra? Haha! Jaa.... Det som gjorde att jag lutade mig mycket åt denna var att den kändes som en vinterbrudklänning. Och det var inte helt rätt att tänka så. Jag gick ifrån min vision FÖR mycket....



    I denna butik fastnade jag för en till. En enklare i chiffong från Nixa. Denna var mer lik min ursprungsversion. En romantisk enkel och unik klänning. Men den var inte rätt ändå. Den hade inget släp, och ingen spets. 



    Och vid det här laget var jag otroligt less på att prova klänningar. Då man scannat av varenda brudbutik i mellersta Norrland så kändes tanken på att beställa från nätet inte så tokig. Så jag gick tillbaks till den klänning jag tittat på redan från start. Den jag trodde jag aldrig skulle våga beställa... Men nu har jag gjort det! 

    Klänningen kommer från det australiensiske företaget Grace Loves Lace och den är allt jag någonsin drömt om. Jag får vänta till mitten på oktober innan jag får hem den, men jag känner mig förvånansvärt lugn. Jag har en bra känsla för företaget och otroligt lättad att jag vågade beställa! Eftersom det inte är någon Kina-kopia så oroar jag mig inte ett dugg för kvaliten eller att den inte ska motsvara mina förväntningar. Det som gör mig lite nervös är väl om även denna inte känns rätt när den väl sitter på. Men det känns helt otänkbart vid det här laget! =)



    Så! Det kan gå väldigt upp och ner när man provar klänningar! Men tillslut hittar man ändå rätt!

  • Äldre 1 Jun 16:13
    #88
    VinterBrud2015 skrev 2014-06-01 11:08:15 följande:

    Ibland går det fortare än man tänkt sig för nu har jag köpte min bröllopsklänning! :D

    Var ute på en ny runda med tjejerna i fredags. Var först tillbaka och testade på bröllopskällan och när jag gick därifrån lutade det mot att jag skulle köpa klänningen med spetsrygg som jag var mest inne på förra gången. Sen gick vi till Lilly och första klänningen jag testade där blev det! 

    Ju fler klänningar jag testade ju mer drogs jag mot de enklare modellerna med klassiska snitt och fin figur så en sån klänning blev det :)

    En härlig bonus var att det var 75% rabatt (!!!) på klänningen och den passade bra även på längden så kommer inte behöva göra några justeringar alls. Fick med mig den hem direkt i fredags och så det var bara att ringa och avbokade det tredje butiken vi skulle besökt och gå och dricka bubbel istället! :)


    Åååh vilken fin klänning! Så klassisk enkel och passar dig som ett smäck ju!! :)
Svar på tråden Bröllop vintern 2014/2015