• Äldre 24 Apr 14:37
    111157 visningar
    320 svar
    320
    111157

    Bröllop vintern 2014/2015

    Hej.
    Vad kul med en sådan här tråd :D


    Vi planerar att gifta oss den 10 jan -15. 
    Vi har änsålänge pratat med florist, bageri/konditori (de som ska baka tårtan), frisör/makeup, ett kinaföretag som gör klänningar. Pratade med an klasskamrat för nån dag sedan om att lära oss dansa vals (hon har varit danslärare i just detta till vår stora lycka). 

    Vi har bestämt lokal (ej bokad), vigselförrättare (ej frågad)och vi filar på inbjudan, själva vigseln som ska vara borgerlig med en knorr, maten, alkohol osv. 

    Vinterbrud- Hur har du tänkt det med dekorationer och liknande? Vi vill komma så långt från jul och snöflingor det går men vill ändå att det ska kännas vintrigt.


  • Äldre 24 Apr 19:19
    #4
    VinterBrud2015 skrev 2014-04-24 14:58:44 följande:

    Hej!

    Va roligt att det finns fler som är ute i god tid :)
    Ni verkar ha bra koll på läget. Även om man inte har bokat och spikat så mycket än så är det ju skönt att ha funderat ut vad man vill. Var någonstans i Sverige blir bröllopet?

    Oh vals skulle jag behöva lära mig också, min kära sambo påstår att han kan men vi får väl se ;)

    Borgerlig med en knorr lät spännande! Hur har ni tänkt då?

    När det gäller dekorationer så ingår vitdukning i lokalen plus enklare blomsterdekorationer som jag tror vi kommer vilja ha i nån mörkrödfärg tillsammans med nå kvistar eller kottar, åt det här hållet:

    Hade vi gift oss i december hade jag lätt kunnat tänka mig lite jultema men efter årsskiftet känns det inte så kul. Eftersom lokalen är ganska rustik så tror jag vi kommer satsa på lite mustiga färger som vinröd, mörklila, brun och orange. Utöver blommorna tror jag vi kommer vilja ha ljushållare av någon slag, antingen i någon av de färgerna eller i någon röd metall som guld, koppar eller mässing. Annars vet jag inte riktigt, känns som man inte vill ha för mycket på borden. Fuskpäls skulle jag gärna få med på något sätt också. Essensen av de vi vill uppnå är väl känslan av att krypa upp framför brasan en kall vinterdag, från kylan in i värmen om du förstår :)

    Har ni funderat på några färger än?


    Det kommer ske i Slättåkra utanför Halmstad i en bygdegård. 

    Haha vi har spånat på att ha den utomhus, högst 5 min, och att min storebror spelar gitarr under hela och då ed sheeran I see fire. Såg ett klipp på facebook där en präst sjunger under vigseln och är smått sugen på att skriva om texten (har bara tänkt ha musiken) så att den passar och fråga vigselförrättaren om hon skulle kunna tänka sig sjunga. 
    Vi har även tänkt att den ska vara vid 17 på kvällen så att det enda ljus kommer vara gästerna som håller i levande. Dock med ett plastglas runt, inte över som min sambo först trodde, så att de inte blåses ut och det inte rinner stearin på gästerna. 

    Då vi har skog funderar vi på att såga upp trätallrikar att ha under de vanliga, ha lakan som duk och mossa i mitten med diverse ljushållare. Vi är med sugna på den där mysiga, uppkrupna känslan. Tyvärr är fuskpäls så dyrt men dekorera bordet där maten ska stå kanske man har råd med ;) 

    Ska ni ha liveband? Vi går fram och tillbaka på den punkten. Ena stunden känns det självklart och nästa som en onödig utgift. Våra familjer älskar att svänga loss till en härlig bugg eller foxstrot. 
  • Äldre 7 May 17:45
    #16

    Vad härligt att du redan har beställt klänning! Själv har jag precis börjat prova för att reda ut vilken typ av klänning som passar, fast jag har en i åtanke som måste sys upp. 


  • Äldre 10 May 09:28
    #26

    Det här med jacka. Jag är sugen på fuskräv. De har sån otroligt fin färg! Min mor har en päls i räv men jag är rädd att den är tokstor så jag funderar på en liten sån där sak man slänger över axlarna (kommer för mitt liv inte ihåg vad de heter just nu!) annars har min mor en svart cape.. Den hade med varit fin.


    På mannen hade jag nog velat ha en snygg knälång sån där kavajliknande jacka (nu kommer jag inte ihåg igen vad det heter!) och en snygg halsduk som bara hänger runt halsen.


  • Äldre 12 May 12:53
    #31
    VinterBrud2015 skrev 2014-05-12 08:38:26 följande:
    Jo äldre pälsar har ju en tendens att vara väldigt stora i modellen, testade en av mormors men den var som ett tält, inte så kul :P

    Låter som en snygg klädsel till din karl :) Uppklätt men ändå lite avslappnat sådär. Är han inne på det själv också?

    Min blivande tänker sig en kostym i något lite grövre material, kanske inte så grovt som tweed men lite åt det hållet, lite struktur. Och sen skorta, väst och kravatt.
    Han är inne på att inte ha svart. Modell på det hela pendlar han emellan och även färg, material osv. Han pendlar även mellan att hyra och köpa med. Han är nästan veligare än mig haha och vad jag märkt brukar det vara oss, bruden, som har svårast med vad vi ska ha på oss. Han vet ivarjefall att han inte vill ha ljusgrått, för det är vi inne på att marskalken ska ha (vi tänker oss att marskalk och tärna ska ha gråa kläder som lyses upp med nån smaragdgrön detalj. Tex slips och sockar på honom och smycke och skor på henne) men han funderar åt det mörkare hållet. 

    Det här med klädkod, vi tänkte skriva kavaj för herra och klänning för damer (har själv varit på tillställningar där det diskuterats hur man som kvinna ska klä sig då det sägs lite olika från olika håll osv). Vi tänkte vara lite pedagogiska i den saken ;)
  • Äldre 12 May 18:31
    #34

    Ja det är svårt det här med klädkoder. Vi är nöjda sålänge folk inte kommer i jeans. Skulle någon kvinna komma i kostymbyxor skulle vi inte bry oss utan vi vill mer få fram en festkänsla. Om kvinnar har lång eller kort klänning spelar heller ingen roll. 

    Att vi pratat om vad för sorts kläder de ska ha är dels för att när vi ser foton på andra par tycker min sambo att det ser så tråkigt ut att man knappt ser vem som är brudgummen. Och han här rätt (alla ser jättefina ut och jag är säker på att de som var på bröllopen definitivt visste skillnad) varför ska inte han få sticka ut lite. 

    Brunt är snyggt på män. Riktigt snyggt. Tyvärr har vi inte hittat nåt i den lite billigare klassen (både kavaj och byxa) under ca 10.000 och så mycket vill han inte lägga på kläderna. För det tillkommer ju skjorta, skärp (han vill ha ett lite roligare vanligt och inte ett sådant där glansigt), slips/fluga (han har inte bestämt sig där), skor, sockar och underkläder i allmänhet och så lite attiraljer som corsage i knapphålet. Kanske en näsduk. Manchettknappar osv. Han funderar även på att ha väst så att det ser lite roligare ut om han tar av sig kavajen längre fram på småtimmarna. Där är han inne på en rutig med grönt i, om vi nu antingen hittar tyg eller en som passar. Det är massa som ska passa ihop. 

    Vi tänkte göra en liten rolig grej med att brudgum och marskalk har smaragdgröna sockar i svarta skor och så har jag och tärnan smaragdgröna skor. Hon vill ha platta och jag vill ha med lite klack. Hitta en sådan sak är inte heller lätt haha. 


  • Äldre 13 May 16:10
    #45

    Vilka härliga klänningar ni visar. Själv är jag inne på en sådan här. Den är nästan exakt likadan som den i Twilight men den har inte samma sömnad tex under bysten.



    Tyvärr går det inte att köpa klänningen utan den måste sys upp. Jag har pratat med ett kinaföretag och de tar ca 1200-1300 för det plus frakts osv. Jag skulle kunna köpa mönstret till klänningen men jag tror inte jag vågar mig på att göra det själv. Och faktiskt tror jag nästan den skulle bli dyrare.

    Jag funderar även på mors klänning. Men vet inte riktigt hur jag känner för den.



    (jag vet inte varför de blev lutande) 
    Jag skulle helst vilja ha hellång även om en kortare skulle vara mer praktiskt...


  • Äldre 15 May 10:07
    #53
    VinterBrud2015 skrev 2014-05-14 08:13:03 följande:
    ÅH den klänningen tyckte jag var fantastiskt vacker! Om du är jätteduktig på att sy kanske det är kul att ha gjort den själv men annars känns kinasidan säkrare, och det blir som sagt antagligen billigast i slutändan också.
    Din mammas klänning var också fin men jag tycker inte du ska kompromissa allt för mycket med vad du egentligen vill ha. Jag har själv min mormors klänning hängande hemma i garderoben och en del av mig tycker det vore jättefint att föra den vidare medan den andra delen av mig känner att jag inte är säker på att att jag kan få den skulle kännas som min utan att sy om den alldeles för mycket och då kanske det är bättre att bevara den som den är.
    Vad skönt o höra att man inte är ensam i det här med "ärvda-klänningar-djungeln". Jag är typ nästan säker på att jag ska mors på förlovningsbilderna istället och låta sy upp den andra. Jag är ganska duktig på att sy men tygerna man använder till bröllopsklänninger tycker jag inte är de allra lättaste att sy i tyvärr. Annars hade det varit en jättekul grej.
    Det jag pendlar nu mellan är om jag ska ha den i Ivory eller Champange. Och om jag väljer champange, hur det då skulle se ut med en Ivory slöja eller om det skulle bli en cool kontrast.. Det är massa jobbigt att tänka på ;)
  • Äldre 16 May 11:12
    #55
    VinterBrud2015 skrev 2014-05-15 15:22:16 följande:
    Ja det blir en extra dimenision av krångel när man ska väga in arvsdelen också, som om det inte var svårt redan. Tycker det låter som en jättefin kompromiss att ha den till förlovningsbilder :)

    Oj ja färg har jag inte ens tänkt på än. Tänker spontant att min ljusa hy skulle passa bäst i ivory men jag vet inte. Champange kanske i för sig är ännu finare, har jag inte ens övervägt. Tycker det låter coolt med slöja i ivory till, är ju ändå ganska stor färgskillnad väl så det blir ordentlig kontrast?
    Ja det borde bli kontrast. Önskar att jag hade färgprover att titta på. Funderar starkt på att gå till någon lokal tygbutik och fråga om de har nyanserna på liknande tyg. Försöker även fråga när jag provar klänningar (som det snart är dags för igen för o se om det kommit in något nytt :P ) men de har inte något i champange. Bara Ivory hela tiden. 

    Hur tänker ni kring gäster som frågar om de får komma? Jag har berättat för några att det kommer bli bröllop, vill hålla det lite hemligt innan inbjudningarna bara för att det är kul :P, och en klasskamrat frågade om jag inte kunde bjuda henne. Som tur var startade föreläsningen så jag blev "saved by the bell". Jag tycker det är skitsvårt!

    (Asfina klänningar ni visar. Det gör inte direkt att klänningsletandet blir enkalre ;) )
  • Äldre 17 May 09:42
    #57
    VinterBrud2015 skrev 2014-05-16 14:23:20 följande:
    En situation jag tycker är riktigt svår på det temat är att vi i februari fick save the date till ett bröllop i september från ett par som vi inte har på listan över de vi har tänkt bjuda! Vi hade helt räknat bort dem för vi har träffats typ en gång de senaste fyra åren, så det var inget vi ens funderade på men nu känns det ju lite märkligt när vi ska gå på deras. Tror fortfarande inte vi kommer bjuda dem, de ska trots allt ha en mycket större fest än vi, men det blev med ens ett mycket svårare beslut ;P
    Oj ja den är en aning jobbig. Förstår fullt ut att det blir ett svårare beslut :P Den situationen vill man verkligen inte hamna i haha. Har själv lite sådana vänner.. Har tänkt bjuda en av dem som jag har lite sporadisk kontakt med på fb och som jag vet skulle bli ledsen om hon inte blev bjuden. 
    Hur tänkte ni förklara att de inte är bjudna? Jag har skitsvårt med det och skulle bli glad över lite generella tips ;)

    Min sambo och jag har börjat ha tillställningar, middagar och så, där vi blandar både hans och mina vänner för att se hur de går ihop och även för att stämma av vilka som vi känner att vi vill umgås med. Vi tänkte som så att de som hela tiden tackar nej, som inte anstränger sig för att vara med (självklart är det en annan sak om de tex är bortresta mm) helt enkelt inte vill umgås med oss längre. Vi är idag inte samma personer som för tio år sedan och man växer ifrån varandra. Sen är det ett plus om man kan blåsa liv i en vänskapsrelation som legat och pyst bara :D 
  • Äldre 19 May 18:04
    #74
    Fia88 skrev 2014-05-19 13:16:55 följande:

    @ Vinterbrud2015

    Vilken komplimang!! Förstår att det leendet inte lämnade dina läppar på en stund.

    Om jag får vara så fräck och byta ämne för ett ögonblick från klänning till skor.

    Jag beställde mina skor online (kopior av ett välkänt märke, då jag inte har råd att köpa riktiga)
    När jag fick dem första gången i mn storlek 39 var de alldeles för smala så efter en kort mailkonversation med företaget fick jag ett par nya skor i storlek 40 som sitter perfekt.

    Någon som är en small 38 möjligen skulle 37 även funka.
    Som är intresserad?


    Vilka underbara skor!! Vart har du köpt dem? 
  • Äldre 23 May 19:18
    #84
    Fia88 skrev 2014-05-20 13:23:14 följande:
    Jag hoppas på att det blir bra.

    Det isblå kan vara häftigt men det kräver att man kan bära det.

    mörkblå/safir är lättare.

    Hade tidigare en ide om att inte ha en riktig bukett med blommor utan denna:

    Men sedan ångrade jag mig och har valt riktiga blommor
    Den är assnygg men håller med, riktiga blommor är lite roligare. Det gav dock en ide om att i jul kanske leta efter liknande flingor men mindre att ha i buketten.. 
  • Äldre 23 May 19:19
    #85
    Fia88 skrev 2014-05-19 17:23:22 följande:
    Här är länken till butiken jag tänkte på.
    De har caper i alla former och färger.

    www.etsy.com/shop/capeandcrown13

    Etsy är min nya favoritsajt på nätet. SÅ mycket fina saker
    Tusen tack :D Ska genast spana in den!
Svar på tråden Bröllop vintern 2014/2015