• Äldre 16 Apr 13:14
    46194 visningar
    32 svar
    32
    46194

    Köpa alkoholen i Tyskland

    Vi kommer köpa allt inklusive vin i Tyskland. Bor man i söder är det en möjlighet att spara pengar om man ska ha hyfsat med gäster.

    Fördelen med systemet är att man får lämna tillbaka det som inte använts, men å andra sidag gör det kanske inget att man har ett litet förråd med det som blir över   ; )

    Någon som har förslag på bra viner i 100kronorsklassen i Tyskland?

  • Äldre 17 Apr 11:27
    #6

    Tack!

    Både och. Vi kommer servera älgfilé med alternativet sjötunga till de som inte äter kött.

    /S

  • Äldre 2 May 17:00
    #25
    KimOchKjell skrev 2014-04-18 08:17:58 följande:
    Till vilt vill man ju gärna ha mycket smak, mörka bär och tydlig syra. Absolut inget sött, men inte för tung heller i och med att älg i sig är mustigt. Vi ska servera gödkalvsfile (förhoppningsvis, vi äter bara ekologiskt kött och det är lite knepigt att få tag på). Men vi ska servera ett rött vin som heter Rocca di Montemassi, på systemet kan man beställa det för ca 90kr flaskan. Men vi köpte det i Tyskland för 60kr flaskan om jag inte minns fel. Jättegott och smakrikt men inte tungt, lyfter verkligen fram maten man äter utan att ta över. Till förätten ska vi servera Drosdty hof chenin blanc, men för den som inte tycker om rödvin tycker jag att man kan dricka detta till kött också. Lättdrucket men syrligt och friskt snarare än sött och blaskigt som lite billigare vita viner lätt blir, detta köpte vi superbilligt i Tyskland. Minns inte riktigt hur mkt men 30kr flaskan kanske? Dessa två rekommenderar jag verkligen, tror jag kommer funka utmärkt till älg :)

    Spännande med älg till ett bröllop, det hade jag tyckt var jätteroligt att bli serverad =D

     
    Tack för fina tips. Tror och hoppas att matvalet blir omtyckt, lite annorlunda :)
    Och vi har en kompis som är kock som vi vet är duktig på maten vi valt. Gödkalvsfilé låter också trevligt!

    Tack igen!

    /S
Svar på tråden Köpa alkoholen i Tyskland