• Äldre 16 Apr 08:24
    46193 visningar
    32 svar
    32
    46193

    Köpa alkoholen i Tyskland

    Min blivande var i tyskland i helgen och handlade all alkohol inför vårt bröllop i sommar. Vi räknade noga och länge innan vi bestämde oss för tyskland.

    Vi valde att satsa på bra vin och god Cava till brudskålen, alltså lite dyrare än vanligt sprattelvin och mousserande. Detta gjorde vi för att vi har tre fantastiska kockar som ska laga en välplanerad och god meny, och vi ville ha viner som passade till rätterna vi ska servera. Vi köpte även på oss mycket öl då vi gifter oss på sommaren i skärgården och många kommer säkert bli sugna på att dricka öl om vädret blir bra. Skulle vi få öl över har vi ju semester efteråt och då är det rätt gott att slippa springa till systemet :)

    Vi kom undan med lite mer en tredjedel av vad allt skulle gått på om vi köpte det i sverige, och då är resan inkluderad.

    Men om man inte vill satsa på dyrare viner kan man lika gärna handla i sverige och köpa på sig boxar och servera det i karaffer,finns ju billiga och goda viner här i sverige också :)

  • Äldre 16 Apr 16:57
    #5
    Sofie Larsson skrev 2014-04-16 13:14:42 följande:

    Vi kommer köpa allt inklusive vin i Tyskland. Bor man i söder är det en möjlighet att spara pengar om man ska ha hyfsat med gäster.

    Fördelen med systemet är att man får lämna tillbaka det som inte använts, men å andra sidag gör det kanske inget att man har ett litet förråd med det som blir över   ; )

    Någon som har förslag på bra viner i 100kronorsklassen i Tyskland?


    Jag har hyfsad koll på viner, vad ska ni äta till vinet? Skall det vara rött eller vitt? :)
  • Äldre 18 Apr 08:17
    #8
    Sofie Larsson skrev 2014-04-17 11:27:16 följande:

    Tack!

    Både och. Vi kommer servera älgfilé med alternativet sjötunga till de som inte äter kött.

    /S


    Till vilt vill man ju gärna ha mycket smak, mörka bär och tydlig syra. Absolut inget sött, men inte för tung heller i och med att älg i sig är mustigt. Vi ska servera gödkalvsfile (förhoppningsvis, vi äter bara ekologiskt kött och det är lite knepigt att få tag på). Men vi ska servera ett rött vin som heter Rocca di Montemassi, på systemet kan man beställa det för ca 90kr flaskan. Men vi köpte det i Tyskland för 60kr flaskan om jag inte minns fel. Jättegott och smakrikt men inte tungt, lyfter verkligen fram maten man äter utan att ta över. Till förätten ska vi servera Drosdty hof chenin blanc, men för den som inte tycker om rödvin tycker jag att man kan dricka detta till kött också. Lättdrucket men syrligt och friskt snarare än sött och blaskigt som lite billigare vita viner lätt blir, detta köpte vi superbilligt i Tyskland. Minns inte riktigt hur mkt men 30kr flaskan kanske? Dessa två rekommenderar jag verkligen, tror jag kommer funka utmärkt till älg :)

    Spännande med älg till ett bröllop, det hade jag tyckt var jätteroligt att bli serverad =D

     
  • Äldre 18 Apr 13:39
    #10
    JW2014 skrev 2014-04-18 08:28:47 följande:
    Gödkalv går inte att hitta i Sverige längre, det pga att gödkalvarna har en mycket plågsam uppväxt med ständig sjukdom, medicinering osv. Däremot så finns det väl en lindrigare form av dikalv som har det lite bättre och det går att hitta i Sverige. (Lite ot, men jag är ganska intresserad av svensk djurhållning ;) )
    Hehe jag är inte helt hundra på att det heter gödkalv heller det vi ska ha =S Det är min blivande som är utbildad kock så han och hans föredetta kollegor har satt ihop menyn, men hela menyn är ekologisk så jag litar på att dom vet vad dom gör :)

    Sen om det inte ens kan hittas i Sverige så är det nog defenitivt inte det vi ska ha, för vi köper bara svenskt kött. 
  • Äldre 18 Apr 14:21
    #12
    JW2014 skrev 2014-04-18 13:48:43 följande:
    Ok Vad bra! :) Den svenska "gödkalven" brukar vara ett rosa kött av kalvar som växt upp på vanligt vis (med riktig mjölk) och slaktats vid 4-5månader. Den utländska "äkta" gödkalven har vitt kött eftersom att man gör så att kalven lider av blodbrist hela sin uppväxt ( och blodbristen gör att kalven blir sjuk och ges tung medicinering för att hållas vid liv).
    Oj det visste inte jag! Jag som trodde jag var påläst :O Ush vad vidrigt.

    Vi äter mest vegetariskt, men vi är väldigt noga med vart våran mat kommer ifrån
Svar på tråden Köpa alkoholen i Tyskland