• Äldre 15 Apr 21:32
    46090 visningar
    32 svar
    32
    46090

    Köpa alkoholen i Tyskland

    Vi har planer på att åka till Tyskland och handla alkoholen. Vii tänkte ha fri bar och kommer ha ca 70 gäster. Vår cateringfirma tyckte inte vi skulle göra det för han menade att vinet borde inköpas i Sverige då han ansåg det skulle kosta ungefär lika mycket (han menade att man inte kan köpa de billigaste sorterna i Tyskland). Han menade också att det inte går åt så mkt öl (eftersom folk drycker mkt vin på bröllop). Vi tänkte heller inte ha så mkt drinkar utan mest något till kaffeet när det gäller sprit.
    Han sa att det går åt ca 1 flaksa vin / person och typ bara något enstaka flak öl och cider.

    Vad har ni för erfarenheter gällande inköp / priser / mångd ?

  • Svar på tråden Köpa alkoholen i Tyskland
  • Äldre 27 Apr 09:48
    #14

    Nu har vi nog bestämt oss för att åka till Tyskland och handla alkoholen. Tyvärr dricker ju verken jag eller min sambo så mkt vin så jag tar gärna emot tips på goda viner från Tyskland till vår mat:

    1. Brudskål

    2. Förrätt: anka

    3. Huvudrätt: kalvrostbiff

    4. Efterrätt: jordgubbar i olika former

    Tack! :)

  • Äldre 29 Apr 14:11
    #22
    Mickan1987 skrev 2014-04-28 14:17:02 följande:

    Det är absolut billigare att köpa alkoholen i Tyskland. Det enda man inte bör köpa där är om man ska ha mousserande eller champagne, för det är billigare och finns mer att välja på i Sverige.

    Vi ska ha 40st törstiga gäster på vårt bröllop. Och vi sparade massor med pengar på att köra till Tyskland. (Vi bor i hbg)

    Om vinet ska serveras ur karaffer finns det bra viner på box som kostar lika mkt som en flaska hemma. Dessutom tänk på när man köper sprit, så säljs det i 1liters flaskor i Tyskland och 75or i Sverige. Så det blir garanterat billigare. Ölen får man 2flak för samma pris som ett här hemma.

    Och som många skriver, man kan inte lämna tillbaka, men sommaren är lång!!! ;) ett par öl och några flaskor vin går garanterat åt efter bröllopet om det skulle bli över. :)


    Mickan1987 vi bor också i Helsingborg så vi har ju relativt nära för att åka till Tyskland. kan du inte tipsa mig om vilka viner ni köpte (om du kommer ihåg) och vilken mat ni hade så jag vet att det passar med det vi har..
    Vore väldigt tacksam :)

    //Elin
  • Äldre 9 May 14:06
    #29
    Köpte ni Lindemans vita och röda BIB här hemma i Sverige eller i Tyskland? Vi funderar nämligen också på de vinsorterna.
  • Äldre 9 May 14:07
    #30
    FrkJeppa skrev 2014-05-01 20:35:02 följande:

    Vi bor Sthlm och blir ca 70 drickande gäster och vi valde att handla allt i Tyskland då vi resonerade att allt går åt på ett eller annat vis.. Eftersom vi körde in i Sassnitz så hitta vi både vodka och mousserande vin till bättre pris.. I övrigt köpte vi lindemans vita och röda på Bib (3liter)samt du får 3plattor öl tillsammans pris som ett här hemma. Cider är oxå billigare tror vi betala strax under 120kr/platta handla även hem att ha hemma.

    Så totalt

    15plattor öl

    6plattor cider

    12liter whiskey

    7liter Baileys

    16flaskor mousserande vin

    12 flaskor 0,75l vodka

    Blev ca 6500kr

    Så de tycker jag va billigt med tanke på den stora mängden.


     Köpte ni Lindemans vita och röda Bib i Tyskalnd eller hemma i Sverige?
    Vi funderar nämligen också på de vinsorterna men flaska i Tyskland.
Svar på tråden Köpa alkoholen i Tyskland