• Min tärna har hoppat av

  Mån 14 apr 2014 13:17 Läst 3781 gånger Totalt 18 svar
  Visar endast inlägg av Chicita - Visa alla inlägg
 • Mån 14 apr 2014 13:17 #2

  Om hon inte vill hålla i möhippan så behöver hon väl inte det?


  Har du inte fler kompisar?
  Det är nämligen bara i hollywoodfilmer som det ingår i tärnans lista på "att göra-saker". I Sverige så kommer man till vigseln i de kläder man gemensamt bestämt (eller som brudparet köpt om man har höga krav på modeller och färger) och det är liksom det enda som ingår... Att finnas där under vigseln...

  Att dra ihop möhippa är traditionellt brudens vänkrets som ska göra gemensamt.
  Så kan du inte säga det till henne att du förstår om det blev jobbigt, men fråga om hon kanske inte kan prata med era andra vänner och fråga om dom kan hjälpa till att arrangera det hela :)

 • Mån 14 apr 2014 16:31 #4

  Det finns bara 3 stora måsten.

  1 - du behöver någon att gifta dig med
  2 - den som viger er måste ha vigselrätt
  3 - hindersprövningen måste vara godkänd och giltig (datum)

  Sen spelar det ingen roll om ni har jämt antal tärnor och marskalker eller om ni inte har några alls, eller om en har och inte den andre... 


  Bruden kan ha manliga "tärnor" (inte en svensk tradition men det börjar bli vanligare) och brudgummen kan ha kvinnliga "marskalker" - samma där... inte svensk sed...

  Och ja du kan dra ihop något själv, men du kanske inte kallar det för möhippa då :) 
  Skicka ut ett meddelande till dom du vill ha med och säg att det (enligt vad du vet) inte kommer bli någon direkt möhippa, men du vill ändå hitta på något med dina vänner och fråga om dom inte kan hänga med dig en dag och käka lite gott och bara umgås lite :) 
  Det kanske är puschen dom behöver för att hitta på något kul på tjejkvällen så att du får lite överraskningsmoment i alla fall :) 

 • Tis 15 apr 2014 10:21 #12
  Maj Brud skrev 2014-04-15 06:45:30 följande:

  Vad tycker ni


  Det låter jättebra :)

  Det är klart att du känner dig sviken. Jag gick igenom något liknande med min ena tärna själv och det slutade med att jag bröt helt med henne när hon skickade ett sms kvällen innan bröllopet och talade om att varken hon eller hennes familj skulle dyka upp (efter att hon blivit bortplockad som tärna så ville hon ändå gärna komma som gäst hade hon sagt först).


  Många gånger så är det dock att man (brud och tärna) inte har pratat ihop sig innan och man vet inte vad som förväntas och vilka uppgifter man har. Och när det då förväntas saker som man inte vill ställa upp på så är det lätt att det går överstyr.


  För vissa är det så enkelt som "vem betalar klänningen?". För andra är det bruden som har extremt höga förväntningar på tärnornas engagemang...

  Men här låter det som att något allvarligare ligger under.
  Jag uppfattade det som att din blivande hade pratat med henne angående att försöka hålla möhippan ändå (eftersom du skriver att han berättade för dig att det inte skulle bli någon så måste han ju ha fått veta det på något sätt innan du och tärnan sen pratade). Kan det hända att han har råkat säga något åt henne så att hon blivit väldigt sårad? 
  Om ni varit så bra vänner att du ville ha henne som tärna så låter det ju som att något har hänt... 
  Det är nog viktigt att få prata med henne även om hon just nu inte vill. Kan någon annan gemensam kompis agera "mullvad" och bjuda hem både dig och henne samtidigt? 

  Lycka till :) 

 • Tis 15 apr 2014 13:54 #15
  Maj Brud skrev 2014-04-15 13:41:15 följande:
  Har försökt ringa och smsa, så sent som alldeles nyss men hon svarar inte.
  Vad tycker ni? ska jag fortsätta försöka få henne att svara? 
  Skrev i smset att jag vill bara prata med henne och att hon inte behöver känna att hon måste vara tärna om hon inte känner för det.

  Samtidigt så känner jag ändå att någon riktig vän är hon inte när hon beter sig som hon gör

  Avvakta lite. Eventuellt förtydliga med att du inte är arg, utan bara vill veta varför hon dragit sig undan.
  Och sen kan du ju lägga till att du finns där när hon vill prata igen.


  Sen kan du försöka släppa det och gå vidare...
  Då har du gjort allt du kan

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll