• Äldre 4 Apr 08:02
    61942 visningar
    6 svar
    6
    61942

    Strypa födelsemärke med tråd?

    Jag ströp ett jättestort och utåtstående födelsemärke en gång :)  Hade tidigare visat upp det för läkare som bedömde att det var ofarligt, men det satt så illa till och på ett intimt ställe så jag ville/vågade inte ta bort det på sjukhus...utan gjorde det själv!


    Lite läskiga detaljer då!


    Först knöt jag en ögla på sytråd och drog åt så hårt jag kunde runt märket och knöt till. Det stacks lite, men gjorde inte ont. Under den följande veckan liksom "åt" tråden sig in under kanten på märket, så det blev löst runt om. Det var ju ett sår, så det geggade lite, jag försökte torka rent men det gjorde lite ont att pilla på det. Sen hände inte så mycket mera. Då insåg jag att tråden nu satt ganska löst, så jag gjorde en ny ögla och knöt runt så hårt jag kunde. Det gjorde lite ont, eftersom det faktiskt var ett sår under märket. NU ströps blodtillförseln och märket började mörkna i kanterna, efter 2-3 dagar var det helt svart och trillade av! Äckligt!


    Där födelsemärket hade suttit lämnade en svagt röd fläck, nästan osynlig om man inte vet var den sitter :)


    Att ditt märke vätskar lite tycker jag är normalt, men om det blir väldigt svullet eller börja göra ont när du rör vid det tycker jag nog du ska gå tillbaka till läkaren omedelbart! Det ska skrumpna bort om man gjort rätt, inte svälla upp. 

  • Äldre 4 Apr 13:16
    #5

    Ajajaj det låter inte skönt alls :( Vilken otur du hade! Sen förstår jag inte riktigt varför läkaren inte klippte det meddetsamma, att knyta trådar är ju en "hemmakur" när man inte orkar/vill gå till läkare... Tycker det var lite oproffsigt gjort.

    Mitt blev inte alls varken ömt eller svullet när jag gjorde det själv men sånt vet man ju inte på förhand.

Svar på tråden Strypa födelsemärke med tråd?