• Äldre 28 Aug 15:31
    14252 visningar
    35 svar
    35
    14252

    Budgetbröllop_2015

    Vilken härlig tråd!

    Min älskade och jag ska gifta oss i maj, juni eller juli 2015 och vill ha ett bröllop som är både underbart, ekologiskt och inte för dyrt då vi även vill lägga pengar på att resa, köpa hus inom snart framtid och annat härligt.

    Vi har ännu ingen exakt budget, men än så länge har vi köpt otroligt fina men billiga förlovningsringar (min i äkta silver med syntetdiamanter för 250 (!!) kr och hans i palladiaum för 1800 kr), hans bröllopsklädsel ska vi hyra då han redan har en fin kostym men vill ha något annat på bröllopet, och jag ska antingen köpa en brudklänning second hand eller hyra en. Vi vill vigas och ha bröllopsfesten i en lantlig miljö, ca 25-35 gäster med närmsta familj och vänner, vegetarisk meny och ingen klädkod för gästerna så att de inte känner att de behöver köpa nya kläder bara för en kväll. Jag tycker att tänket återbruk/hyra saker som man bara har användning för en gång känner härlig, dels för miljöns skull men även ofta billigare och slippa förvara sakerna i efterhand. Eftersom jag äter till ca 70 % veganskt, men det känns tyvärr som ett väldigt stort projekt att få till en helvegansk meny då vi bor på en liten ort och inte vill laga maten själva, men satsa på vegetarisk mat med ekologiska varor i första hand. Tänker att det också borde bli billigt då det ofta är köttet som kostar. 

    Som sagt vet vi inte alls vad kostanden kommer landa på, och vi har ännu inte bokat lokal mm. men ska åka ut till en gård där de anordnar bröllop (tom. bröllopskordinator vilket iofs låter dyrt) och där skulle man kunna ha både vigsel, fest och boende för alla då de flesta gäster bor långt bort. 

    Hur tänker ni kring att låta gästerna betala för boende och transport till platsen själva? Är det ok? 

  • Äldre 29 Aug 08:13
    #30
    Sommaren2015 skrev 2014-08-28 16:43:20 följande:

    Hej där!

    Var hittade du ringen :), och är silvret "schysst" . Blir lite sugen! (om du vill dela tipset alltså :))

    Vi tänker också enkelt, schysst och vego. Och ska försöka göra mycket själva.

    Bor ni i Skåne? I så fall har jag lite tips om mat!


    Vintips:  "Mandala" (200 för en bag-inbox), om ni nu ska servera alkohol, är ett eko, rättvisemärkt, (och veganskt om man nu är så petigt- på vårt bröllop tänkte jag vara det, men till vardags slarvar jag ibland om jag blir bjuden) vit vin som jag gillar mycket! Det är ett hett tips! Väldigt prisvärt enligt mig.

    Kostnaden för gäster är svår att svara på, det kan ju egentligen bara de ni tänkt bjuda svara. Är det bara nära folk är det väl rimligare att tror att folk kan tänkas sig att lägga ganska mycket på bröllopet. Vi ska bjuda 100+ pers, och då kanske inte alla känner för att betala resa, boende mm. Därför kommer vi ha ett bröllop dit de flesta kan ta sig med lokaltrafiken både dit och hem.


     


    Vi hittade den på Guldfynd här i stan av en slump, vi skulle beställa en liknande och såg denna som de hade lite undangömt. Det är äkta silver men vet inget om silvrets ursprung då expediten inte visste när och från var de fått in den, men att diamanten är syntetisk känns på något vis mer reko än en äkta med tanke på hur viss diamanthandel går till tänker jag... Men det mest eko borde väl vara att använda en bagagnad ring eller tillverka en av smycken man redan har och smälter ner. Dock har vi precis sålt de smycken vi inte använder och har inte hittat någon begagnad vi gillat, så vi är nöjda med vår medelväg.

    Tusen tack för vintipset! Absolut försöker vi alltid välja vegansk vin (och öl för all del - tex. inte Guiness som off topic visst använder fiskrester vid filtrering - blä).

    Vi planerar att gifta oss i Halland, är avis ur vegansynpunkt på er skånebor med det större utbudet där. Den gården vi ska besöka har egen vingård och serveras inte deras eget vin vill vi ha ekologisk/vegansk dryck, hellere mindre dryck av bättre kvalitet. Vi har även funderat på att skippa alkohol helt då det ev. kommer vara barn närvarande.

    Såklart kommer man billigast undan på att göra mycket själv, men både min m2b och jag känner att vi bara vill njuta på vår dag och betalar hellre för att få mycket ordnat än tex. en superdyr klänning. Vi vill gärna ha ett hyffsat eko bröllop men med lite lyxigt skimmer över det hela :)

    Ja det är sant. Vi gillar tanken på att gästerna bor över med oss för att dra ut på firandet lite och hinna umgås. Det kommer ev. tom. finnas möjlighet att campa så om några gäster vill ha ett billigt boende kan de välja det.

    Har ni hittat lokal osv? :)
Svar på tråden Budgetbröllop_2015