• Äldre 26 Mar 15:14
    10499 visningar
    9 svar
    9
    10499

    Hur hittar ni musiker?

    dom flesta musiker/sångare är oerhört dåliga på att marknadsföra sig själv som just sökbara vid bröllop.  Många hemsidor ger inte den informationen och många  har inte ens egna hemsidor om man inte är en etablerad artist. 

    vet man inte hur eller vart man ska söka så är det svårt. 

  • Äldre 26 Mar 19:09
    #5

    mina tips om man inte har kontakter  är att ta kontakt med närmaste kantor och JA det gäller även om man gifter sig borgerligt. För en kantor har mycket kontakter med både musiker och solister och körer/barnkörer och kan förmedla många kontakter. 

    I en kyrkokör finns det många duktiga solister, finns det en kyrkokör nära en där  man bor kan man fråga om nån i kören kan tänka sig ställa upp att sjunga/spela.

    Närmaste lokala pub/pizzera har i regel musikkvällar då band eller trubadurer spelar,  krögaren kan absolut tipsa om duktiga musiker/band som kan tänkas vilja ha en spelnning.

    Gymnasiets musikklasser/estetiska inriktningar kan ha duktiga solister som vill tjäna en liten slant

    Man kan även snällt ringa o fråga musiklläraren på en vanlig grundskola om han/hon kanske vill ställa upp och sjunga eller spela något eller om personen har kontakter .

    Gå in på ställen där det kan finnas anslag om spelsugna band och solister. Olika typer av ställen där ungdomar eller lite äldre personer samlas som tex det berömda Fryshuset i stockholm där det är olika aktiviteter, typ fritidsgårdar,  Brandgaraget och allt vad det kan heta i städerna runtom där alla bor. Det kan finnas anslag om att man kan vilja ha spelningar.  är folk på plats kan man lyssna direkt också o bilda sig en uppfattning om vad som erbjuds.

     Medborgarskolan , ABF och liknande har musikcirklar , se där om någon  kan vilja sjunga eller spela något.

    Lusläs lokaltidningarna och gratistidningar som delas ut där du bor, många många annonserar i lokalpressen om evenemang och möjlighet för bokning.  

Svar på tråden Hur hittar ni musiker?