• Anonym (förvi­rrad)
    Äldre 23 Mar 08:46
    3251 visningar
    6 svar
    6
    3251

    Ledsen på omgivningens reaktioner

    Efter att jag och min fästman förlovade oss har vi fått en hel del konstiga kommentarer. Många har frågat om jag är gravid, vilket jag då inte är, varför skulle vi förlova oss av den orsaken? Vi förlovade oss för att vi ville göra det, inte p.g.a något annat.
    Nu på helgen hade vi lite förlovningskaffe för vi tyckte det skulle vara trevligt att fira och att några från min familj skulle träffa och lära känna lite av hans familj. Då var det par stycken som tyckte det va onödigt och undrade varför man ska fira sånt.

    När vi berättade att vi var förlovade var det några som sa "Hur kom ni nu på den tokiga idén? Är ni riktigt säkra?". Vi har varit ihop 2 år och är 23 och 21 år. Andra har frågat när bröllopet blir och vi har svarat om ca 3 år. Då blir det en sjuhejdans liv om det, man "MÅSTE" ju gifta sig 1 år efter förlovningen tycker folk. Bröllopet blir inte efter 1 år för att vi har andra planer vi ska hinna med före det, och vi vet inte ännu om vi skaffar barn före eller efter giftermål, och vi vill båda ha ett fast jobb och kunan spara lite pengar. Så hemskt är det väl inte..:/

    Jag är lite chockad över hur andra har betett sig och visst, det viktigaste är ju jag och min fästman, att vi är lyckliga. Men kan inte låta bli att känna ett stygn av besvikelse. "onödigt, är hon gravid" och allt detdär. Jag hade inte förväntat mig sådant. Tycker alla skulle kunna vara glada för vår skull istället!
    Nån annan som varit med om samma?

  • Svar på tråden Ledsen på omgivningens reaktioner
  • Anonym (förvi­rrad) Trådstartaren
    Äldre 23 Mar 14:13
    #2

    Tack för ditt svar! Jag försöker att inte ta åt mig, men det sårade mig rätt så mycket. Speciellt när släktingar som t.ex hans mormor tyckte det var onödigt, som annars är så himla vänlig och rar. Blev bara chockad och besviken. Nu har jag retat upp mig alldeles för mycket på denhär saken, borde inte bry mig men endå gör jag på nåt sätt...

Svar på tråden Ledsen på omgivningens reaktioner