• Äldre 22 Mar 07:53
  4198 visningar
  18 svar
  18
  4198

  Ledsen över brist på reaktion

  Du behöver inte oroa dig. Du är definitivt inte ensam om att känna såhär och era gäster är inte heller ensamma om att inte reagera på inbjudan direkt.

  Ert bröllop är en stor händelse i erat liv. Du har lagt ner tid och energi på inbjudningarna och hela den här grejen är spännande för er. För era gäster? Nej, inte lika mkt. Ja, det är kul med bröllop och att få en inbjudan är roligt, men det är inte alls en lika stor grej för gästerna. Man har sitt eget liv och även om man blir genuint glad över inbjudan, så betyder det inte att man kastar sig på telefonen och tackar för den. Så länge era gäster har svarat till er före OSA går ut, så är det toppen och det enda som förväntas av gästen.

  Skulle jag mellan tiden från att jag fick inbjudan fram till OSA träffa på brudparet och jag kommer ihåg det, så skulle jag nog tacka för inbjudan. Säga något som "Vad roligt med bröllop, tack för att ni bjuder in oss!", men jag skulle inte ringa, skicka ett sms eller mejl enbart för att göra det och många tänker och reagerar precis som jag.

  Men som sagt, kom ihåg att det absolut inte betyder att era gäster inte uppskattar inbjudan och ser framemot bröllopet :)

  Ja, och angående att ingen svarat på den, ni skickade ju ut den i förra veckan. Nu vet jag inte hur långt fram i tiden själva bröllopet är eller när ni satt OSA, men för dom allra flesta så trillar majoriteten av svaren in under sista veckan före OSA. Vill man att gästerna ska svara så fort dom sett inbjudan, så bör man faktiskt skriva det eller sätta ett OSA bara en-två veckor fram i tiden från det att inbjudan skickades ut. Ge dom den tiden ni faktiskt gett dom, dom kanske behöver kolla upp ledighet, barnvakter eller annat innan dom kan svara.


 • Äldre 27 Mar 06:30
  #18

  Vi fick faktiskt en bröllopsinbjudan för ett par veckor sedan. Jag blev jätteglad och sa direkt maken "Titta, så snygg den är! Oj, så roligt. Jag längtar redan!", men jag skickade inte ett sms, ringde eller liknande till bruden/brudparet. Idag träffade jag bruden som hastigast och inte tänkte jag på att gratulera, tacka för inbjudan eller något sådant. Det tänkte jag på i efterhand, att fasiken, jag kunde ju ha sagt något. Men som sagt, det betyder ju absolut inte att jag inte är glad för brudparets skull, att jag inte tyckte inbjudan var jättefin eller att jag inte ser framemot bröllopet. För det ska bli jättekul :)


Svar på tråden Ledsen över brist på reaktion