• Äldre 21 Mar 09:22
    3813 visningar
    8 svar
    8
    3813

    Vänta med att försöka bli gravid eller inte?

    Känns som att jag sitter mitt emellan nu.

    Jag och min partner har försökt få barn ett tag nu. Vi har 2 misslyckade IVF behandlingar bakom oss. Nu ska vi gifta oss om 6 månader.

    Ska man "börja skydda sig" till efter bröllopet? Hur tänker ni?

    Blir jag gravid nu så blir det ingen smekmånad tex. Och inget bubbel att skåla i under bröllopet. Samtidigt så får vi ju något som vi har längtat efter så länge.

    Ska man köra safe i ett halvår och sen börja verkstaden igen? Vad skulle ni gjort?

  • Svar på tråden Vänta med att försöka bli gravid eller inte?
  • Äldre 21 Mar 09:55
    #2

    Det är så vi känner också. När vi började planera bröllopet var det "blir det så blir det" det är ju ändå mer normalt att det tar lite tid än att det går på första försöket.

    Jag tror inte jag skulle sakna alkoholen när jag väl står där. Det enda jag tänker är att om jag är nervös kan jag inte stilla nerverna med ett glas skumpa innan... men så tänker jag nog inte då ;)

    Resa kan man ju alltid göra med barn också, kanske inte första tiden men sen.

  • Äldre 21 Mar 10:07
    #4

    Jo jag vet... det som du beskriver är ju en bättre anledning. Men det kan man ju inte veta innan. Och jag kan ju inte med säkerhet veta att jag kommer må 100% och inte vara sjuk eller liknande om jag inte är gravid.

    Det enda jag kan tänka är att jag inte skulle vilja vara gravid i vecka 6 tex och inte vara redo att berätta för gästerna än, men ändå må skit, kanske kräkas och inte kunna dricka alkohol. Då skulle ju folk undra?

Svar på tråden Vänta med att försöka bli gravid eller inte?