• Anonym (Ida)
    Äldre 13 Mar 19:34
    2813 visningar
    7 svar
    7
    2813

    Vill inte slänga min lycka i ansiktet på mina kompisar

    Jag har ett "problem" som jag behöver hjälp med hur jag ska tänka kring.. Det kanske låter jättedumt detta. Men för att ge lite bakgrundsinformation så är jag den enda i min kompiskrets som har jobb, fast förhållande (ska gifta oss snart), eget boende, körkort och en utstakad väg för framtiden. Jag vet vad jag vill. Mina närmsta vänner har det dock kämpigare med ströjobb, plugg, inget förhållande eller ostabila förhållanden och en allmän ovisshet om framtiden. Jag var sån förut för några år sedan, men då jag tillslut tröttnade så gjorde jag slag i saken, utbildade mig, skaffade jobb, tog körkort etc.

    Problemet nu är att jag känner att jag inte riktigt kan relatera till mina kompisars problem längre :( Jag försöker sätta mig in i deras situation och ge bra råd och allmänt finnas där, men det känns som att allt jag säger är fel. Samtidigt känner jag att jag är i mitt "all time high" här i livet och skulle gärna vilja prata om allt roligt som händer i mitt liv, men jag vill inte slänga "mitt lyckliga liv" i ansiktet på mina kompisar som har det tufft. Och jag vill inte heller att dem ska känna att jag inte kan uttrycka min glädje inför dem eller att jag ska tycka synd om dem på något sätt.

    Jag förstår att det är ett konstigt "problem", jag sätter det inom citationstecken för det är ju inte som att detta är ett stort huvudbry, det är bara en fas där jag och mina kompisar är på olika ställen i livet.

    Jag har som sagt varit där dem är och jag har varit med om riktigt tunga saker tidigare i i tonåren så jag vet att mina kompisar är glada för min skull. Dem är fantastiska! Men jag känner ändå att jag behöver prata ur mig lite om detta.

    Finns det någon som känner igen sig lite grann och som kan ge mig några goda råd om hur jag ska tänka kring detta?

  • Svar på tråden Vill inte slänga min lycka i ansiktet på mina kompisar
  • Anonym (Ida) Trådstartaren
    Äldre 13 Mar 20:44
    #2
    Anonym (Pluggar) skrev 2014-03-13 20:38:11 följande:

    Kanske dina vänner inte upplever sin tillvaro så dålig som du tycker den är? :)


    Det fick mig att le, nej det kanske dem inte tycker.. Men de uttrycker sig väldigt negativt iaf.. Det är väl inte bara att dem pluggar utan allt sammantaget liksom som jag skrev, inget förhållande, inget riktigt mål (varken med plugget eller i livet).
  • Anonym (Ida) Trådstartaren
    Äldre 14 Mar 17:16
    #7

    Tack för alla svar!

    Det var verkligen inte min mening att låta nedvärderande utan jag tycker Imcl förstod mig väldigt bra, tack så mycket för ditt råd!

    Det är ju just när dem är negativa till sin egna situation och höjer min som jag blir lite obekväm. Men kanske är det så som JW2014 och
    Anonym (alla är olika) säger att även mina kompisar tycker det är svårt att förhålla sig till mitt nya liv.

    Det handlar inte heller om att "tycka synd om" för det är fel benämning på mina känslor. Snarare har nog jag och dem svårare att relatera till varandra nu än förut när vi satt i samma båt. Det är svårt att ha haft liknande liv länge och sen ändras en persons liv ganska mycket på bara några år.

Svar på tråden Vill inte slänga min lycka i ansiktet på mina kompisar