• Anonym (felto­lkat?)
    Äldre 12 Mar 15:56
    7587 visningar
    15 svar
    15
    7587

    Hur säga till någon som tror den är bjuden att den inte är det (på så snällt sätt som möjligt)?

    Jag förstår det är en lite obekväm situation...
    Är du säker på att hon tror hon är bjuden?
    Jag känner mig igen i situationen, då det är lika förhållande i mitt kompisgäng. En av tjejerna där gifter sig om två veckor, och jag är inte bjuden, räknade inte heller med att bli bjuden. Men jag har frågat mycket runt bröllopet ändå, av intresse och för att jag glädjer mig för henne. Du tror inte det kan vara så, och att de andra tjejerna kanske tolkar det fel?

  • Anonym (felto­lkat?)
    Äldre 12 Mar 16:19
    #8

    Nja, om hon frågat om vilka du ska bjuda så kanske hon är osäker?

    Jag vet inte om jag hade skrivit mejl till henne, men isånafall kan du ju skriva att ni ska ha ett litet bröllop, med bara de allra närmsta. Och att det har varit svårt att setta någon gräns, men att du och din m2b har kommit fram till detta tillsammans. Han kanske också har flera vänner han skulle vilja bjuda? Oftast får man ju dela på gästlistan, och om budgeten/lokalen inte tillåter fler...
    Jag vet inte, jag förstår att du tycker det är svårt :/

    Jag brukar säga att man inte får bli sur om man inte blir bjuden, och heller se på det som en ära när man blir det. Hon kanske har större förståelse för det än du tror;) Det löser sig nog:)

  • Anonym (felto­lkat?)
    Äldre 12 Mar 16:21
    #9

    Annars lär hon ju förstå när hon inte får någon invitation. Sen kan du ju heller förklara då om det skulle bli dålig stämning...

    Jag tror jag hade tykt det var pinsamt att få ett mejl om att "alla" säger du tror du är bjuden... Det blir dumt att göra ett problem utav något som kanske inte är det.
    Men jag känner inte dig och dina kompisar, du vet nog bäst själv:)

Svar på tråden Hur säga till någon som tror den är bjuden att den inte är det (på så snällt sätt som möjligt)?