• Äldre 10 Mar 16:48
    5501 visningar
    16 svar
    16
    5501

    Vän arg för att vi valde bort vid bröllop

    Jag är lite ledsen.. Min väninna är arg på mig för att jag berättade att vi planerade att resa bort och gifta oss ensamma. Sedan blev det så att min man gärna ville ha med familjen och vi planerade då för det. Min väninna började då "ligga på" om tärna och vi bollade frågan. Det blev sedan så jobbigt, nästan bråk eftersom jag tyckte att det kändes svårt att lägga fram tärnvalet för min andra väninna då vi inte skulle bjuda några vänner alls till bröllopet. Då valde vi att inte ha några vänner för att vara konsekventa. Vi har istället sagt att de som vill komma till kyrkan är välkomna och efteråt har vi mingelfika vid kyrkan. Ändå fick jag veta häromdagen att min väninna är jättearg på mig. Hon är besviken över att jag fick henne att tro att hon skulle få vara tärna, sårad över att jag inte vill ha henne med mig när jag gifter mig och hon ska inte komma på vigseln heller.

    Jag tycker att hon ska respektera vårt val att hålla det litet och jag har aldrig sagt att vi bestämt oss för nåogt förrän jag meddelade att vi kör bara familjen på ett ställe som inte har plats för alla.

    Har jag gjort fel?

  • Svar på tråden Vän arg för att vi valde bort vid bröllop
  • Äldre 10 Mar 17:28
    #3

    Alltså jag ville inte ha tärnor alls själv. Just eftersom jag inte kan tänka mig att ha tärnor som sedan inte får följa med på festen. Det är ett enkelt bröllop och jag ville inte ha flera tärnor då jag inte vill välja mellan väninnorna och inte vill ha flera.

  • Äldre 10 Mar 17:36
    #5

    Du har förstår det hela nästan rätt förutom att det aldrig varit tal om att bjuda några vänner. Hon uttryckte genast att hon blev besviken om hon inte får vara med och hon inledde tärndiskussion så jag kände mig pressad. Felet jag gjorde var nog att vi bollade om olika tänkbara upplägg kring tärna eller ej men jag var hela tiden tydlig med att inget var bestämt och att jag inte kan tänka mig att en vän är tärna om resten inte är bjudna. Vi skickar alltså ingen inbjudan till vigseln utan ska meddela att de som vill är välkomna till kyrkan om de vill. Vi vill inte "bjuda in" när folk inte får komma på festen. Vi har inte förrän nu alltså tänkt klart, bestämt oss och presenterat ett färdigt upplägg. Och ha tärna som inte följer med sedan blir helt fel för mig.

  • Äldre 10 Mar 17:41
    #6

    Tack för svar. Ja vi ska ha vigsel med fika för alla som vill och sedan familjemiddag/fest där vi står för mat och boende för alla hela helgen. Det var inte mitt initiativ att börja diskutera tärnor mm. Jag vill bara gifta mig i kort enkel klänning utan ståhej eftersom vi är äldre, har varit gift förut och har fyra barn. Man måste väl få bestämma själv? Hon är ledsen över att jag inte vill ha henne där nära mig

  • Äldre 10 Mar 18:39
    #10

    Jo det stämmer att vi öppnat upp för det nu men ingen av vännerna har ens vetat om att vi tänkt gifta oss. Jag berättade för väninnan att vi tänkte gifta oss och att jag helst ville resa bort. Bara hon har hört mina tankar men jag upplevde att hon ville att jag skulle göra som hon ville och jag blev så påverkad att det inte kändes bra för mig till slut..

  • Äldre 10 Mar 20:24
    #12

    #8: det var min sambo som så gärna ville ha med familjen. Då tyckte jag att det kändes bra också. Sedan ville ju väninnan vara med och då tänkte vi att de som vill kan få komma till kyrkan eftersom vi nu inte ska till något exotiskt ställe för att vigas. Jag vill hellre lägga pengarna på en resa framför att ha ett stort bröllop och jag gillar inte att stå i centrum på det sättet. Jag känner mig trots det nöjd med upplägget som är nu men tycker att det är tråkigt att min väninna är arg/ledsen/besviken på mig.. Men det går över. Försökte ringa henne idag men hon verkar inte vilja prata med mig.

  • Äldre 10 Mar 20:24
    #13

    Tack kalaspinglan och övriga

  • Äldre 11 Mar 08:58
    #16

    För att avsluta diskussionen ska jag säga att jag har försökt ringa men hon vill inte prata. Vi har en lång historia med mycket historik och jag förstår att vi är extremt olika dessutom. Hon skickade ett sms idag att hon vill vara ifred för att hon inte orkar mer. Jag ringde då och lämnade ett långt meddelande om att det aldig handlat om att jag valt bort henne eller inte känner för henne som vän. Jag är ärligt talat orolig för henne, att hon inte mår så bra själv. Jag vet att hon inte är lycklig och det förtjänar hon ju också. Men jag och andra vänner kan inte kompensera för det. Jag sa att jag respekterar att hon vill vara ifred om det är hennes val men att det då ska vara på rätta grunder, alltså för att hon inte vill vara min vän, inte för att hon tror att jag inte tycker om henne eller bryr mig om henne eller skulle tycka att hon inte är viktig. För det är hon. Men just den dagen är det viktigare att jag och min blivande får en lugn familjesammankomst så som vi vill ha det.

    Tack, alla för svar.

Svar på tråden Vän arg för att vi valde bort vid bröllop