• Äldre 10 Mar 16:59
    5500 visningar
    16 svar
    16
    5500

    Vän arg för att vi valde bort vid bröllop

    Bara så att jag vet om jag uppfattat det rätt.

    Ni hade först tänkt åka iväg och gifta er på tu man hand? Och då blev din vänninga arg över det. Sedan ville din blivande ha med familjen och då valde ni att stanna hemma och gifta er? Då ville vänninan vara tärna och du funderade på det, men ni beslöt att ni inte skulle något brudfölje och inte bjuda in några vänner alls. Sedan ändrade ni er till att alla som vill är välkomna till kyrkan under vigseln och ett litet fika efteråt vid kyrkan? Men det duger inte heller för din vännina, som av någon anledning trott att hon ska få vara tärna.

    Har du någon gång sagt att hon ska få vara tärna? Det låter ju märkligt att hon tror det, om du aldrig nämnt det. Att du/ni funderade på brudfölje efter, som jag förstått det, påtryckningar av henne är ju inte riktigt samma sak.

    Hon borde definitivt respektera erat val av bröllop och brudfölje behöver man absolut inte ha om man inte vill. Jag kan till viss del förstå en liten besvikelse om en god vän åker bort och gifter sig, då det är sådant som många vill vara med och se och fira. Men ni har ju ändrat om hela bröllopet och öppnat upp det så vännerna kan vara med. Vad finns det då att anmärka på eller bli arg över?

    Om du inte gett henne väldigt falska förhoppningar, genom att tex fråga henne om hon vill vara tärna och sedan tagit tillbaka det utan direkt anledning, så tycker jag inte att du gjort något fel alls.


  • Äldre 10 Mar 17:31
    #4

    Ni ska ha en fest efteråt alltså? Med bara era närmsta familjer? Men fika med alla efter vigseln? Så det är alltså vigsel, med familjer och vänner, fika med familjer och vänner och sedan middag och fest med bara familjerna, utan vännerna?

    Du behöver egentligen inte ge någon anledning till att inte ha någon tärna. Vill du inte, så vill du inte. Det finns många som inte har något brudfölje.


  • Äldre 10 Mar 17:44
    #7

    Men jag uppfattade det som att ni öppnat upp vigseln och fikat efteråt vid kyrkan för alla, även vänner? Det är där jag fått för mig att ni valt att låta vännerna närvara. Inte i övrigt, inte tidigare. Som du skriver, så har jag fått uppfattningen om att det är något ni kommit fram till i efterhand.

    Men det är bara familjen på festen då?

    Vi valde visserligen att bjuda in vänner på middagen och festen, men bara dom närmsta vännerna. Resten av vännerna (mer bekanta kanske man säger), arbetskamrater, vännernas föräldrar, våra föräldrars grannar, mer avlägsna släktingar så som tremänningar, mormors kusin osv fick inbjudan via facebook om att vid vigseln är alla välkomna. Kyrkinbjudan. Ni kanske skulle kunna skicka ut något likande, via facebook, mejl, sms osv, med ett tillägg om fika efteråt också.

    Vet din vännina om att ni valt att bjuda in även vänner till vigsel och fika?


  • Äldre 10 Mar 17:46
    #8

    Får jag fråga hur det känns att ha gått från att åka iväg och gifta sig på tu man hand till att ha vigsel inför alla? Det är ju ganska stort gap däremellan tänker jag.

    Och även om man vill ha kort klänning, har varit gift tidigare, är äldre och har barn, så har man rätt att få ha det bröllop man själv vill. Stort eller litet :)


Svar på tråden Vän arg för att vi valde bort vid bröllop