• Äldre 4 Mar 13:16
    13573 visningar
    44 svar
    44
    13573

    Är jag gravid?

    Oj vad spännande! Tecknen låter ju som om det kan vara så att det har fäst sig, så kanske? För min del kände jag bara av ömmande bröst innan jag testade, men jag hade å andra sidan enormt regelbunden mens och tog det som ett "större" tecken. Jag tror att jag någonstans läste mig till att man skulle vänta till två veckor eller något sådant efter beräknad mens innan man utvecklade tillräckligt mycket av det hormon som graviditetstesten mäter (HCG) för att mätningen ska vara säker. Men annars är det väl bara att testa? Lycka till!!

  • Äldre 7 Mar 10:29
    #26
    Anonym (Otålig) skrev 2014-03-07 07:46:49 följande:
    Nu har jag gjort ett graviditetstest nu på morgonen och vet ni vad? Jag ÄR gravid!

    JAG ÄR GRAVID!

    Vi har inte riktigt fått grepp om det än, efter två år av försök så plötsligt händer det! (Dags att köpa en trisslott?) Glad

    Det känns fantastiskt, overkligt och jätteläskigt. Glad

    Tack för att jag fick prata av mig när jag behövde det!
    Åh vad kul! Grattis!!! Härligt!

    Folsyra på en gång nu bara, det minskar tydligen risken för missfall enormt. Finns på apoteket. Och alltså, vi berättade så snart vi visste, mest för att jag har världens sämsta pokerfejs och aldrig hade klarat av att hålla ett eventuellt missfall för mig själv. Vi ville berätta så att man skulle slippa förklara om det värsta skulle hända. Men det är ju helt upp till var och en. Min svägerska ska ha bebis två månader efter mig och har precis berättat för alla, sisådär en fyra månader efter det att vi berättade. Jag tror att man brukar säga att efter en specifik vecka (jag minns inte, någon annan som gör?) går 90 % av alla graviditeter hela vägen till förlossning, och det är tydligen så bra statistik som man någonsin får.

    Men vad härligt! Njut av detta nu, så håller jag alla tummar och tår för att det ska funka hela vägen!! 
  • Äldre 14 Mar 10:10
    #43
    Anonym (Otålig) skrev 2014-03-11 07:44:14 följande:

    Det som är svårt är ju att man inte vet, tänk om jag köper en klänning med plats för mage och så har jag ingen, eller tvärt om....
    Har tittat lite på den här klänningen http://www.tiffanyrose.com/maternity/clothing/AMLI/Amelia-Lace-Maternity-Dress-Short-(Ivory).html och skulle vilja ha något liknande, men med mindre magplats. Sååå stor magen kommer jag ju inte ha.


    Oj vilken vacker klänning! Vad kommer du att vara i för vecka när det är bröllops-dags? Jag är i vecka 29 nu och har en brutal mage, den växte något enormt runt vecka 24 och jag hade helt klart kunnat fylla ut mag-platsen i klänningen på bilden..
Svar på tråden Är jag gravid?